Go Back
+ servings

Bedre spicy thaisuppe med rød karry, kokos og rejer

5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 2 fed hvidløg
  • 2 cm frisk ingefær
  • 1 forårsløg
  • 2 stængler citrongræs
  • 2 spsk kokosolie eller anden olie til stegning
  • 1-2 spsk rød karry (smag dig frem)
  • 150 g gulerødder
  • 150 g friske grønne bønner
  • 1 lille dåse bambusskud
  • 1 dåse minimajs
  • 2-3 dåser kokosmælk jeg brugte 3 - 2 er måske også tilpas, eller du kan fortynde med lidt vand
  • 1 lime
  • 2 spsk sukrin gold
  • 2 spsk fishsauce
  • 250 g vanameirejer eller andre store rejer måske flere, hvis du vil have en mere ligelig reje-grønt-ratio

Sådan gør du

  • Hak hvidløg, ingefær, den ene stængel citrongræs og det hvide fra forårsløget meget fint, evt. i minihakker.
  • Skær gulerødder i tynde stave, halver bønnerne og dræn bambusskud og majs. Skær majsene i kvarte på langs.
  • Halver den anden citrongræsstængel og riv skallen af limefrugten.
  • Hvis du har fået fat i rejer med haler, anbefaler jeg, at du nipper halerne af, inden du putter dem i suppen. Det er nemmere at spise.
  • Smelt kokosolien i en gryde eller sauterpande. Svits de finthakkede grøntsager heri, til de begynder at dufte og blive blødere. Tilsæt så karrypasta og svits det hurtigt af.
  • Tilsæt gulerødder, bønner, bambusskud og majs, svits kort med, og hæld så kokosmælk ved. Rør limeskal, sukrin gold og fishsauce i, og lad suppen simre, indtil grøntsagerne er ved at være tilpas møre.
  • Smag suppen til med yderligere sukrin gold, fishsauce og pres limesaften heri også. Er den ikke krydret nok, kan du give den lidt ekstra karrypasta. Hæld rejerne i, lad dem blive varme, og server - evt. med fintsnittet forårsløg og chili på toppen.