Go Back
+ servings

Pasta alla vodka

5 fra 1 stemme
Antal: 2 personer
2-4 personer, afhængigt af om der serveres andet tilbehør til.Opskrift fra/inspireret af epicurious
Udskriv

Ingredienser

Til saucen

  • 5 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 500 g mosede tomater eller blend hurtigt en dåse hakkede tomater
  • godt med salt og peber
  • 2 spsk vodka
  • 1/2 dl piskefløde
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk frysetørret persille eller 2 spsk finthakket frisk
  • 1 dl revet parmesan

Til servering

  • ekstra revet parmesan
  • hakket persille

Sådan gør du

  • Bring en gryde med letsaltet vand i kog, og kog pastaen heri efter anvisningerne på pakken.
  • Mas hvidløgene med den flade side af en kniv. Opvarm olivenolien i en sauterpande eller gryde og svits hvidløgene heri ved middel varme, til de er gyldne, ca. 3 minutter.
  • Tilsæt så de mosede tomater og salt og peber, og lad saucen simre i 2 minutter. Tilsæt så vodka, og lad fortsat saucen småkoge, til pastaen er færdig.
  • Lav imens squashen til spaghetti, enten på en spiralizer (affiliate-link) eller med en skrællekniv.
  • Lige inden pastaen er færdigkogt, tilsættes piskefløde og smør til saucen. Tilsæt så den afdryppede pasta til saucen samt squashgettien og persille, og vend godt rundt. Tilsæt evt. lidt af kogevandet fra pastaen, hvis der mangler væde.
  • Lad hele molevitten simre lidt, indtil saucen er tyknet. Vend med revet parmesan og server med ekstra parmesan samt persille på toppen.