Go Back
+ servings

Fastelavnsboller med marcipan og fløde

0 fra 0 stemmer
Antal: 6 stk
Opskrift efter Arla. Vandbakkelser efter denne opskrift.
Udskriv

Ingredienser

Vandbakkelser

  • 80 g smør
  • 2 dl vand
  • 50 g mandelmel ikke fedtreduceret
  • 1/2 dl HUSK jeg prøver selv med fiberHUSK næste gang, men kan endnu ikke garantere for resultatet
  • 1 nip salt
  • 3 æg

Fyld

  • 100-150 g marcipan
  • 2,5 dl piskefløde
  • 1/2 tsk vaniljepulver
  • sukrin+ malet til melis

Sådan gør du

Vandbakkelser

  • Forvarm ovnen til 200º varmluft.
  • Bring smør og vand i kog i en gryde, til smørret er smeltet. Tag af varmen.
  • Pisk mandelmel, HUSK og salt i, og pisk herefter æggene i et ad gangen. Pisk godt.
  • Lad dejen stå i ca. 10 minutter. Lav evt. marcipanen imens, hvis du ikke allerede har den klar.
  • Fordel dejen til vandbakkelserne på en bageplade beklædt med bagepapir i 6-8 klatter. Bag i ca. 20-25 minutter - åbn ikke ovnen, før de er helt færdige. Lad vandbakkelserne køle af på en rist.

Samling

  • Pisk fløden til skum sammen med vaniljepulveret.
  • Riv marcipanen groft.
  • Flæk vandbakkelserne og fordel marcipanen herpå. Top med flødeskum og læg låg på.
  • Sigt pulveriseret sukrin+ eller sukrinmelis over og server.