Go Back
+ servings

Grønkål med rødbeder og feta

0 fra 0 stemmer
Antal: 3 portioner
2-3 portioner
Udskriv

Ingredienser

  • 2-300 g grønkål
  • 500 g rødbeder vægt inkl. skræl
  • olivenolie til stegning
  • salt
  • 1-200 g feta/salatost mængde afhængig af fetaappetit

Dressing

  • 4 spsk olivenolie
  • 1-2 spsk balsamicoeddike
  • 1 spsk fibersirup gold

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 220º grader.
  • Skræl rødbeder og skær dem i tern. Fordel på en bageplade beklædt med bagepapir og vend med olie og salt. Bag rødbederne i 20-30 minutter, til de er tilpas møre.
  • Rib og skyl imens grønkålen, og hak den fint. Masser med lidt salt i et par minutter, så den bliver lidt mildere i det.
  • Ryst ingredienserne til dressingen sammen i en lille krukke - eller pisk dem sammen i en skål. Dressingen skal helst emulgere, dvs. samle sig og tykne.
  • Skær feta i tern i passende størrelse.
  • Når rødbederne er færdige, fordeles de oven på grønkålen efterfulgt af fetaen. Hæld dressingen over og server.

Noter

Hvis I er til gedeost, kan I bruge gedefeta og herved nemt gøre måltidet (ko)mælkefrit.