Go Back
+ servings

Biksemad med glaskål, bacon og ærter

0 fra 0 stemmer
Antal: 2 portioner
2-3 portioner
Udskriv

Ingredienser

  • 1 stort glaskål
  • 1 pakke bacon i skiver
  • 2 spsk smør eller mere - nok til at kålen ikke sætter sig fast på panden
  • evt. et lille hakket løg det brugte jeg ikke selv
  • 1/2 pose frosne grønne ærter
  • 2 spsk soja
  • salt og peber

Til servering

  • 2-4 æg til spejlæg afhængigt af appetit

Tomatmayo

  • 1 tsk tomatpulver + 1 spsk vand bland dit eget tomatpure - skidesmart, når man sjældent bruger særligt store mængder tomatpure! - eller 1 spsk tomatpure
  • 2-3 spsk mayonnaise

Sådan gør du

  • Skræl eller skær grimme pletter af glaskålen. Skær i tern. Skær bacon i mindre stykker.
  • Smelt smørret på en pande og svits bacon og glaskål heri, til baconen er sprød og glaskålen mør. Det tager god tid, måske 15 minutter.
  • Når kålen er tilpas mør, tilsættes ærter og soja og svitses igennem, til ærterne er tøet. Smag til med soja og salt og peber.
  • Steg spejlæg i smør og server.

Tomatmayo

  • Bland tomatpulver og vand til hjemmelavet tomatpure. Bland dette med mayonnaisen.