Go Back
+ servings

Chili con carne

5 fra 1 stemme
Antal: 6 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 800 g hakket oksekød
  • 50 g smør
  • 1-2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 røde chilier
  • 2 store dåser tomatpuré á 140 g
  • 1/2 liter mosede tomater/tomatpassata eller alm. hakkede tomater
  • 1 tsk herbamare urtebouillon eller tilsvarende
  • 1 spsk knust/stødt spidskommen
  • 1 spsk stødt koriander
  • 1 spsk sukrin gold
  • 1-2 dl piskefløde afhængigt af hvor cremet, du vil have den
  • 2 peberfrugter fx en rød og en gul (ikke på billederne)
  • cayennepeber efter smag
  • salt
  • 25 g mørk chokolade gerne 100%
  • 1-2 dåser bønner fx kidneybønner, brune bønner, sorte bønner, etc. (kan udelades)

Forslag til servering

  • creme fraiche 38 %
  • revet ost fx cheddar el.lign.
  • grøn salat fx af romaine og agurk
  • grønne bønner
  • evt. shawarmachili opskrift nedenfor

Sådan gør du

  • Pil og hak løg fint. Smelt smørret i en stegegryde og sauter løgene heri, til de er bløde.
  • Tilsæt så kødet, og brun det ved høj varme.
  • Fjern imens kernerne fra chilierne (sådan her) og hak dem fint. Fjern også kerner fra peberfrugterne og skær dem i tern.
  • Tilsæt så finthakket chili, presset hvidløg, tomatpure og krydderier og svits hurtigt. Rør de mosede tomater i sammen med peberfrugt, bouillon og sukrin gold. Bring saucen i kog. Tilsæt fløde og lad saucen simre under låg i en times tid. Rør ind imellem.
  • Tilsæt chokolade og evt. drænede og skyllede bønner, når der er omkring et kvarter tilbage.
  • Smag til med salt, sukrin gold og evt. ekstra cayennepeber.
  • Server med grøn salat eller grønne bønner, creme fraiche, evt. revet ost og måske lidt ekstra shawarmachili til dem, der vil have det lidt stærkere.