Go Back
+ servings
Macarons med chokolade og kanel

Macarons med chokolade og kanel

0 fra 0 stemmer
Antal: 12 stk

Udskriv

Ingredienser

Macaronbunde

  • 43 g mandler vægt før smutning
  • 75 g flormelis
  • 1/2 tsk kanel
  • 1 stor æggehvide det passer for mig med æggehviden fra et øko-æg
  • 25 g sukker

Ganache

  • 100 g mælkechokolade
  • 60 g piskefløde
  • 1-1,5 tsk kanel

Sådan gør du

  • Overhæld mandlerne med kogende vand. Lad dem stå, indtil vandet er kølet lidt af, og test om de er til at smutte. Gentag, hvis ikke. Når mandlerne er smuttet, tørres de grundigt med et viskestykke.
  • Mal mandlerne til fint mel. Det er nemt i en kaffekværn, men brug, hvad du har. Blend mandelmelet sammen med flormelis og kanel, så du får et jævnt lysebrunt pulver.
  • Pisk æggehviden og sukker sammen med en elektrisk pisker ved lav hastighed i et minut. Skru herefter op på højeste hastighed og pisk indtil du har en stiv marengs.
  • Sigt mandelmelet ned oven i marengsen og vend sammen. Giv den ca. 35 "omgange" med en dejskraber. (1 omgang = en gang rundt langt skålen og en gang ned mod bunden)
  • Fyld macaronmassen i en sprøjtepose og fordel på måtten i så mange cirkler, som der er dej til.
  • Lad bundene tørre ved stuetemperatur i en halv times tid.
  • Forvarm imens ovnen til 160º alm. ovn.
  • Bages i ca. 12-15 minutter. De må endelig ikke få for meget, men hvis de får for lidt, er de klæge og slipper ikke bunden. Det gælder om at prøve sig frem og finde ud af, hvor meget de skal have i din ovn.
  • Lad bundene køle af og lav imens ganachen.
  • Hak chokoladen groft. Bring fløden i kog i en kasserolle og hæld over chokoladen. Lad stå lidt og pisk den herefter sammen, indtil ganachen er fin og blank. Smag til med kanel. Fyld ganachen i en sprøjtepose og læg på køl, til den er stivnet nok til at kunne sprøjtes ud og holde formen.
  • Fordel ganache på halvdelen af macaronbundene og læg den anden halvdel ovenpå.
  • Pynt med kanel.

Noter

Opbevares koldt eller på køl.