Go Back
Græskarsuppe med kokos, chili og appelsin - servering

Græskarsuppe med kokos, chili og appelsin

0 fra 0 stemmer

Udskriv

Ingredienser

Suppe

  • 1 hokkaidogræskar ca. 1 kg
  • 1,5 spsk olivenolie eller kokosolie
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk tørret timian
  • 1,5 spsk olivenolie
  • 2 løg
  • 2 tsk tørrede chiliflager
  • 4 dl kokosmælk
  • 1/2 liter vand
  • 2 tsk herbamare urtebouillon eller tilsvarende af andet mærke
  • 1/2-1 tsk cayennepeber
  • 1-2 tsk røget paprika
  • 1/2 appelsin saften herfra
  • salt

Topping

  • 6 spsk græskarkerner
  • 8 spsk tørrede kokosflager eller 6 spsk alm. kokosmel

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 180º varmluft.
  • Fjern toppen og bunden af græskaret samt evt. grimme pletter på skrællen. Du behøver ikke at skrælle det ellers! Halver, fjern indmaden og skær græskarret i både og derefter grove tern. Fordel ternene i ét lag på en bageplade beklædt med bagepapir og vend med olivenolie, salt og timian. Bag græskarret i ca. 45 minutter, eller til kanterne er let gyldenbrune men ikke brændte. Førstnævnte giver en lækker dyb og næsten karamelliseret smag.
  • Når græskarret mangler ca. 10 minutter i ovnen, pilles løgene og skæres i grove tern. Opvarm lidt olie i en stor gryde og svits løg heri, indtil de er bløde. De skal ikke tage farve. Tilsæt chiliflager og vend rundt et minuts tid.
  • Tilsæt nu de bagte græskarstykker sammen med kokosmælk, vand og bouillon. Bring suppen i kog og lad den simre under låg i 10 minutter.
  • Rist imens græskarkerner og kokosflager/mel på en varm pande, evt. i lidt fedtstof, til græskarkernerne begynder at "poppe" og kokos er gyldent.
  • Blend suppen med en stavblender (eller i en alm. blender) og smag den herefter til med appelsinsaft, paprika, salt og evt. cayennepeber. Fortynd evt. med ekstra vand. Varm den igennem og server.