Go Back
+ servings

Jordbærkage med mandelbund og lime- og mascarponecreme

0 fra 0 stemmer
Antal: 8 personer

Udskriv

Ingredienser

Bund

  • 4 æg
  • 50 g sukrin gold
  • 1 tsk mandelessens kan udelades, men det fremhæver kagens mandelsmag og giver næsten marcipanagtige associationer
  • 1 dl piskefløde
  • 50 g smør smeltet
  • 50 g fedtreduceret mandelmel kan ikke erstattes med hjemmemalede mandler, det giver ikke samme resultat som det fedtreducerede mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 spsk fiberHUSK
  • 1/2 tsk vaniljepulver

Lime- og mascarponecreme

  • 250 g mascarpone
  • 1/2 dl piskefløde kan udelades
  • 2 lime skal og saft herfra
  • 1/2 tsk vaniljepulver
  • 1 spsk sukrin+
  • evt. lidt flydende stevia for øget sødme

Desuden

  • 300 g jordbær
  • evt. lidt revet limeskal til pynt

Sådan gør du

Bund

  • Smelt smørret og lad det køle lidt af.
  • Pisk imens æg og sukrin godt sammen - helst med elpisker. Tilsæt fløde, mandelessens og det smeltede smør. Bland de tørre ingredienser for sig og pisk i de våde til det er blandet godt.
  • Lad dejen hvile ca. 10 minutter, mens fibrene trækker væsken til sig.
  • Forvarm imens ovnen til 180º varmluft.
  • Beklæd en springform med bagepapir og fordel dejen heri. Glat overfladen og bag i ca. 20-30 minutter, afhængigt af din springforms diameter, til den er gylden.
  • Køl kagen af. Du kan evt. bage den dagen før, den skal bruges, hvis det passer dig bedre.

Lime- og mascarponecreme

  • Pisk alle ingredienserne til cremen sammen med en elpisker eller i røremaskine, og smag evt. til med lidt ekstra sødemiddel, hvis det er nødvendigt. Piskefløden kan bruges til at gøre cremen mere medgørlig, når den skal smøres på kagen.

Samling

  • Skyl jordbærrene, fjern stilken (husk at gøre det i dén rækkefølge, ellers bliver de vandede) og skær herefter jordbær i skiver/både/halve. Fordel limecremen ovenpå den kolde kagebund og pynt med jordbær, som du lyster og har tålmodighed til.

Noter

Kagen skal selvfølgelig opbevares på køl af hensyn til mascarponecremen, men gør dig selv den tjeneste at tage den ud ca. 1 time før servering - det smager altså bare bedst, når det ikke er køleskabskoldt! :D