Go Back
+ servings

Laks og flødespinat med citron

5 fra 3 stemmer
Antal: 2 portioner

Udskriv

Ingredienser

  • 2 lakseportioner
  • smør til stegning
  • salt og peber
  • 1 lille løg
  • 2 spsk smør
  • 250 g frisk spinat mængden kan snildt øges - det svinder jo helt enormt sådan noget!
  • 1 tsk salt
  • 2 dl piskefløde
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 nip stødt muskatnød
  • 1/2 tsk fiberHUSK

Sådan gør du

  • Hak løget fint. Smelt smørret i en sauterpande eller gryde og svits løget heri ved lav varme i et par minutter, til de er klare og bløde.
  • Skyl imens spinaten grundigt og hak den evt. groft, afhængigt af spinatbladendes størrelse. Tilsæt til panden sammen med salt og sauter indtil spinaten falder sammen og væsken er stort set fordampet.
  • Tilsæt fløde, citronsaft og muskatnød og lad simre, mens laksen steges.
  • Smelt smør på en anden pande og steg laks herpå. Krydr med salt og peber.
  • Rør fiberhusk ud i flødespinaten, lad det tykne og server.