Go Back
+ servings

Kylling i karry- og kokossauce a la ristaffel

4 fra 1 stemme
Antal: 4 portioner

Udskriv

Ingredienser

  • 500 g kylling både bryst og inderfilet dur her
  • 1 løg
  • 1 æble
  • 2 fed hvidløg
  • olie til stegning
  • 1,5-2 spsk karry
  • 1 dl vand
  • 1 hønsebouillonterning
  • 1 dåse kokosmælk
  • salt og peber
  • 1 spsk sukker eller alternativt 2-3 spsk mangochutney
  • 4 dl basmati- eller jasminris kog efter anvisning på emballage

Forslag til topping

  • ananas
  • peanuts
  • kokosmel evt. ristet
  • rød peber i tern
  • ærter
  • majs gerne babymajs
  • grønne bønner i små stykker
  • banan i tern
  • karry
  • chili fx tørrede chiliflager
  • syltede/marinerede hvidløg
  • mangochutney
  • rosiner
  • gulerod groftrevet
  • æble i tern
  • ...

Sådan gør du

  • Kog risene efter anvisningerne på posen.
  • Skær kyllingen i strimler. Opvarm olie på en pande eller i en gryde og svits kyllingen heri, til den tager farve. Tag kyllingen af varmen.
  • Pil løg og hvidløg. Skræl æblet og fjern kernehuset. Hak løg, hvidløg og æble fint, gerne i en foodprocessor. Opvarm lidt mere olie på panden og svits det heri i et par minutter sammen med karry. Det må ikke tage farve. Tilsæt nu vand og bouillonterning og lad simre i et par minutter, til bouillonterningen er opløst og løg og æble er blevet lidt blødere.
  • Rør kokosmælk i, kog igennem og tilsæt herefter kyllingen. Lad det simre og smag til med salt, peber, evt. lidt ekstra karry og sukker eller mangochutney.
  • Server med valgfri topping.