Go Back
+ servings

Blomkålsrisotto med rejer og asparges

0 fra 0 stemmer
Antal: 3 personer

Udskriv

Ingredienser

  • 1 lille blomkål
  • 50 g smør
  • 1 lille løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk hvidvinseddike + 2 dl vand eller 2 dl hvidvin i stedet for både eddike og vand
  • 2,5 dl piskefløde
  • 1 bundt grønne asparges
  • 1 æggeblomme kan udelades
  • 250-300 g rejer
  • salt
  • 1 håndfuld parmesan fintrevet

Sådan gør du

  • Hak blomkålen fint til blomkålsris i en foodprocessor eller riv det groft på et rivejern.
  • Hak løg og hvidløg fint.
  • Smelt smørret i en sauterpande eller gryde. Svits løg og hvidløg heri i ca. fem minutter - alle gode retter starter med sautering af løg og hvidløg! De må ikke tage farve, men skal bare blive gennemsigtige.
  • Tilsæt blomkålsrisen, svits et par minutter og hæld eddike + vand eller hvidvin ved. Lad simre et par minutter og læg herefter låg på og giv det ti minutter ved svag varme.
  • Knæk imens de træede ender af aspargesene og skær dem i stykker på ca. 1-2 cm.
  • Hæld fløde og asparges ved blomkålen og læg igen låg på. Giv det yderligere 10 minutter.
  • Tjek nu blomkålen - hvis den ikke er tilpas mør, giver du den ca. 5 minutter til.
  • Hvis det bliver for tørt, kan du tilsætte mere fløde eller vand.
  • Når blomkålen er tilpas mør, røres æggeblommen i og derefter rejerne og parmesan. Lad det blive varmt - kun lige et par minutter max. og ved svag varme, ellers bliver rejerne kedelige og gummiagtige. Smag til med salt.