Go Back
+ servings

Blomkålspizza

0 fra 0 stemmer
Antal: 4 personer
2-4 personer - klart afhængigt af appetit (jeg spiste lidt over en halv selv ;) )
Udskriv

Ingredienser

Pizzabund

  • 1 blomkål
  • 2 æg
  • 30-50 g parmesan eller anden ost, fintrevet
  • 1 fed hvidløg kan udelades
  • 1 tsk tørret basilikum
  • 1 tsk tørret oregano
  • 2 tsk salt

Til fyld

  • tomatsauce
  • ost revet
  • skinkestrimler
  • evt. kyllingestrimler
  • ananas i tern
  • grøn pesto lav evt. din egen lynversion af 1 bundt basilikum, 1 fed hvidløg, salt og olie så det passer

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 225º varmluft.
  • Hak blomkålen fint på en foodprocessor. Alternativt kan det hakkes fint med en kniv eller rives på den grove side af et rivejern.
  • (Dette trin kan springes over for en hurtigere version: Put blomkålen i en gryde sammen med ca. 1 cm vand og lad det dampe under låg i 5-7 minutter. Hæld vandet fra. Hvis du vil/gider, kan du vride væsken fra, ved at vride blomkålen i et rent viskestykke. Pas på, vandet er varmt, så lad det gerne køle lidt af først! Måske gør det bunden mere sprød og mindre vandet :) )
  • Bland blomkål med æg, revet ost, presset hvidløg, basilikum, oregano og salt. Fordel massen med hænderne i et jævnt lag på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bag bunden i ovnen i ca. 15-25 minutter, afhængigt af tykkelsen på pizzaen. Den skal være gylden, men ikke for mørk.
  • Tag bunden ud, fordel fyldet ovenpå og giv den yderligere ca. 15 minutter, til osten er smeltet og gylden i kanterne.
  • Server.