Go Back
+ servings

Drømmekage (LCHF-venlig)

0 fra 0 stemmer
Antal: 8 stykker

Udskriv

Ingredienser

Kagebund

  • 4 æg
  • 200 g sukrin gold måske du kan nøjes med endnu mindre, hvis din søde tand er mindre end min
  • 50 g fedtreduceret mandelmel
  • 50 g kokosfibermel
  • 1 spsk fiberHUSK
  • 3 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk vaniljepulver
  • 2 dl surmælksprodukt eller piske- eller kokosfløde
  • 50 g smør smeltet - eller kokosolie

Kokosfyld

  • 100 g smør kan erstattes med kokosolie for mere udtalt kokossmag - tilsæt evt. lidt salt hvis du gør dette
  • 150 g alm. kokosmel
  • 50 g fibersirup gold
  • 50 g sukrin gold
  • 1 dl piskefløde eller kokosmælk

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
  • Pisk æg og sukrin gold lyst og luftigt med en elpisker. Bland mel, fiberHUSK, bagepulver og vanilje i dejen. Tilsæt så smeltet smør og surmælksprodukt og sørg for, at det hele er godt blandet.
  • Beklæd en springform (ca. 24 cm i diameter) med bagepapir.
  • Fordel dejen heri, glat overfladen og bag i ovnen i ca. 40 minutter, eller indtil et træspyd el.lign. kan sættes i, uden at der hænger dej ved. Dæk evt. kagen med sølvpapir, hvis den bliver for mørk, inden den er færdig.
  • Smelt alle ingredienser til fyldet sammen i en kasserolle og fordel ovenpå kagen. Bag færdig i ca. 10 minutter, til kokosmassen er gylden på toppen.
  • Lad kagen køle helt af, inden den spises (jeg ved godt, det er svært ;) ).