3 gode med græskar

Alle taler om græskar på denne tid på året – og jeg vil også være med! Det er næsten pinligt at indrømme, at jeg faktisk ikke rigtigt er kommet i gang med sæsonen endnu. Altså jeg har da købt et græskar, bevares, men p.t. ligger det stadig bare og venter. Godt at de har lang holdbarhed, de slamberter!

Jeg ved uden tvivl, hvad min første græskarret skal være – same procedure as every year og alt det der. Jeg plejer altid at starte græskarsæsonen med den første af retterne herunder, og i år skal naturligvis ikke være nogen undtagelse. Men de andre to er nu også ret så fænomenale, hvis jeg selv skal sige det.

De tre opskrifter viser på bedste vis, hvor alsidig en grøntsag græskar er – mos, suppe, tærte, you name it. Du kan også fyre det i salater og i alt muligt andet, men disse tre er nu engang mine favoritter. Prøv dem lige, hva’?

♥︎ Græskarmos med parmesan og timian, parmakylling og grønne bønner: Der er et eller andet ved kombinationen i denne ret, som bare er ultimativt efterårsmad og comfort food for mig. Jeg tror egentligt, jeg har rost det ret overvældende ved flere anledninger tidligere også, så der er måske ikke så meget nyt at sige – det spiller bare, og jeg elsker det!

Græskarmos med parmesan og timian, parmakylling og grønne bønner

♥︎ Græskarsuppe med kokos, chili og appelsin: Denne suppe er den, der første gang for mange år siden overbevist mig om, at græskar er nice. Græskarsuppe kan jo være mange ting, men denne er tilsmagt med ting der varmer og luner lidt ekstra, både indvendigt og udvendigt. En perfekt kombination af sødt, stærkt, syrligt og overdrevet rarhed.

Græskarsuppe med kokos, chili og appelsin
Græskarsuppe med kokos, chili og appelsin

♥︎ Tærte med græskar, grønkål, bacon, chili og feta: Nyeste skud på græskarstammen er denne tærte, som jeg første gang lavede sidste år. Igen er det en virkeligt god kombination af efterårsråvarer og græskarret er tilsat en masse umami og velsmag, så lækkerheden kommer frem og den lidt “tamme” smag af helt ren græskar ikke er noget issue. Lækkert!

Tærte med græskar, grønkål, bacon, chili og feta
Tærte med græskar, grønkål, bacon, chili og feta

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!