3 gode supper

Jeg nyder virkeligt det lune vejr, vi har de her dage, men ikke desto mindre bevæger vi os jo nu i høj grad ind i sæsonen for supper – hvis vi ikke allerede har været der længe, egentligt, og det bare er mig der er lidt langsomt ude af starthullerne. Så jeg tænkte, at det var på sin plads med en omgang 3 gode med supper.

Mens jeg valgte opskrifter til dette indlæg, gik det op for mig, hvor meget jeg egentligt elsker en god cremet grøntsagssuppe – tænk, at jeg ikke laver det oftere! Faktisk var udvælgelsen denne gang en af de sværeste, jeg husker, men jeg bliver jo nødt til at overholde min egen navngivningskonvention og kun udvælge tre! (jeg har dog snydt lidt og tilføjet to runner-ups sidst i indlægget, shhh)

SE OGSÅ: Alle mine suppeopskrifter her

De tre supper, som altså må siges at være mine ultimative favoritter, er de følgende (i vilkårlig rækkefølge):

♥︎ Den bedre spicy thaisuppe med rød karry, kokos og rejer. Denne suppe er fyldt med alle mine yndlingsting, hvad gælder thaismag og suppegrøntsager – og i øvrigt tilsat rejer, som jeg også elsker. Jeg kan huske, at jeg lavede denne opskrift en fredag, jeg kom tidligt hjem fra uni og var lidt kold, og det var seriøst den bedste start på weekenden, jeg kan tænke mig. Den skal jeg helt sikkert snart have igen!

Bedre spicy thaisuppe med rød karry, kokos og rejer

♥︎ Blomkålssuppen med topping af hvidløgsstegte svampe og bacon er min yndlingssuppe nr. 2. Så. Godt. Og jeg skal have det i aften. Har jeg lige bestemt. Jeg ved ikke, om jeg overhovedet behøver at sige meget mere om denne suppe for at overbevise jer. Det er rart og comforting, både mens du laver det (svampe i hvidløg!), men især når du må spise det. Prøv den lige, ik’!

Blomkålssuppe med hvidløgsstegte kantareller og bacon

♥︎ Som rosinen i pølseenden har jeg valgt en suppe med hverken rosiner eller pølser (det lyder som noget af en udfordring at gøre det til en lækker suppe!), men derimod græskarsuppen med kokos, chili og appelsin. Den lyder, som om den minder lidt om den første suppe, men det er overhovedet ikke tilfældet. Den er cremet og lækker og ufatteligt velafbalanceret i smagen (altså, hvis jeg selv skal sige det, ikke), og den kommer fast på bordet minimum én gang hvert efterår hjemme hos mig. Den knasende topping af kokosflager og græskarkerner giver lige prikken over i’et. I øvrigt en virkeligt god madpakkesuppe, hvis man har adgang til mikrobølgeovn.

Græskarsuppe med kokos, chili og appelsin - servering
Græskarsuppe med kokos, chili og appelsin

Og til sidst de to runner-ups: Tomatsuppen med mascarone (bliver endnu bedre med friske tomater, som først bages i ovnen) og Hvidløgssuppen med 44 fed (ja!).

Det var det for nu. Hvad er din yndlingssuppe?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!