Æbleskiver (LCHF)

Hvis jeg nu havde været den tjekkede og velorganiserede type, havde jeg nok sørget for at udgive dette indlæg en af de fire foregående dage, der alle helt officielt og ubestrideligt kan kaldes juledage. Eftersom jeg lavede æbleskiverne her allerede den 22., har jeg jo sådan set haft rig lejlighed til det. Men sådan skulle det åbenbart ikke være, så i stedet håber jeg, at I – ligesom jeg – også er af den overbevisning at julen varer – om ikke helt til hverken påske eller fasten – så i hvert fald til nytår! For i så fald er det jo stadig helt acceptabelt at udgive opskrifter på æbleskiver!

Ja, måske der oven i købet er nogen af jer derude, der (heller ikke) er helt kørt død i julemad og deslige endnu. Det er jeg i hvert fald ikke. Jeg ved ikke, om jeg startede senere end normalt i år, om det er fordi, jeg spiser mindre af det end jeg nogen gange har gjort (en naturlig følge af ikke at kunne tåle det så godt) eller om jeg bare rigtigt godt kan lide julemad. I hvert fald kunne jeg sagtens spise en omgang juleaftensmad igen – hvem kommer og laver and med lækker sovs til mig? 😀 Jeg ved ikke, om jeg får lavet æbleskiver igen denne jul – nok ikke. Men i hvert fald har jeg nu opskriften til eftertiden – og hvis I sidder et par derude, der af en eller anden grund slet ikke har fået æbleskiver i år (og gerne vil det, forstås), synes jeg helt bestemt, I skal skynde jer at lave dem her. Hvis I spørger mig, er det i hvert fald stadig helt ok!

Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har spist rigtige æbleskiver, så jeg er ikke helt 100 på, hvor autentiske de her er. De er ikke sprøde, men det plejer de hjemmelavede vist heller ikke at være? Så vidt jeg husker, var de hjemmelavede jeg selv lavede for et par år siden det i hvert fald ikke. De var en anelse bastante i det, så næste gang kunne jeg godt finde på at eksperimentere med rigtigt ikke-fedtreduceret mandelmel – eller evt. noget mere væske, fx lidt fløde (jeg har tilføjet ekstra væske i form af fløde til opskriften nedenfor). Men ikke desto mindre er de rigtigt fine og kan sagtens anbefales – og bedst af alt: Man får ikke ondt i maven af dem, hvis nu man er den type, der ærgerligt nok har det lidt stramt med det dér gluten… Eller, altså – man får ikke ondt i maven, så længe man deler portionen med andre, skulle jeg nok sige! ;P (jeg var selv snedig og delte portionen med andre + over flere dage = problem solved!)

Opskriften er lavet med udgangspunkt i æbleskiverne fra Tatjanas jule-e-kogebog, og nedenfor får i min udgave 🙂

LCHF Æbleskiver

3 fra 1 stemme
Antal: 14 stk

Udskriv

Ingredienser

 • 3 æg
 • 2,5 dl creme fraiche
 • 1/2 dl piskefløde
 • 1/2 citron skallen herfra
 • 2 spsk sukrin+
 • 1 tsk salt
 • 1,5 tsk bagepulver
 • 2 spsk fiberhusk
 • 1/2 tsk vaniljepulver
 • 4 spsk fedtreduceret mandelmel
 • smør til stegning

Sådan gør du

 • Del æggene i blommer og hvider. Blend eller pisk blommerne sammen med resten af ingredienserne. Pisk hviderne stive og vend i dejen.
 • Smelt lidt smør til stegning, fx i mikrobølgeovnen.
 • Varm en æbleskivepande op og pensl hvert hul med lidt smeltet smør. Fordel 1 spsk dej i hvert hul (kør evt. en halv pande ad gangen). Vend en kvart omgang, når æbleskiven er gylden på den ene side. Vend herefter igen, så hullet forsegles, og steg æbleskiverne færdige.

Noter

Server fx med hjemmelavet jordbærsylt (frosne jordbær koges med sukrin+ og vanilje og blendes/moses herefter og jævnes evt. med chiafrø) og "flormelis" lavet af fintmalet sukrin+.
 

 


Indlægget indeholder affiliatelinks.


Kategorier: Jul, Kage, LCHF opskrifter, Snacks, mellemmåltider & andre lækkerier

Lignende opskrifter

Vis kommentarer (9)

 1. Vi nærmer os jul, så de må prøves. Når jeg ellers laver æbleskiver, deler jeg ikke æggene, så får man æbleskiver med hul i, så det vil jeg også prøve med din opskrift. Som barn puttede vi syltetøj i hullet og jeg har læst et sted at voksne kan lave en “svupper” ved at hælde snaps i æbleskiven 😉

 2. Årh, den her opskrift skal så meget afprøves. Min kæreste elsker æbleskiver og har faktisk købt et æbleskivejern til mig, fordi jeg mente der var for meget af alt muligt halløj i de købte. Så jeg blev lidt ked af det da jeg kom i tanke om at jeg ikke kunne lave æbleskiver efter jeg er hoppet på lchf vognen. Det skal nok blive godt, så tusind tak siger jeg (og min kæreste) allerede 😀

 3. Bliver dine æbleskiver også flade? Når de er på panden er de flote runde, men når jeg ligger dem over på fadet bliver de flade? Har drøvet din opskrift da min datter kun spiser lchf.
  Tak for din dejlige opskrifter
  Blenda

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *