Ærtepandekager med skyr og rejer

Dette indlæg er sponsoreret af Thise Mejeri.

For omkring en uges tid siden, var jeg så heldig at modtage en pakke blandede produkter fra Thise Mejeri. Heri var der blandt andet flere forskellige oste (hvoraf nogle kræver lidt overvindelse fra min side, da jeg jo ikke er den største ostefan 🙂 ), nogle lækre små bægre med skyr med skov- og tranebærsmag, som var perfekte til mellemmåltider (ja, jeg siger “var”, for de forsvandt hurtigt), den bedste smør, jeg længe har smagt, og en bøtte med almindelig skyr. Sidstnævnte er en af de tre skyrprodukter, jeg selv oftest plejer at købe til mine skyr-mellemmåltider, så jeg vidste jo allerede, at den var god. Til gengæld har jeg oftest brugt den i det søde køkken, så jeg ville prøve også at indarbejde den lidt i det salte. Da skyr jo “bare” er et surmælksprodukt, kan det fint erstatte andre produkter i samme familie. Der hvor skyr dog især udmærker sig er jo på proteinfronten, og én portion af denne ret med skyr har da også hele 35 g protein mod kun 25 g, hvis jeg fx havde brugt creme fraiche 9%. Fedtindholdet er derudover også meget lavt uden at det kan hverken ses eller smages. Alt i alt, er jeg altså ret stor fan af skyr 🙂

Disse pandekager kan serveres både kolde og varme. Personligt syntes jeg de var bedst kolde – i hvert fald skyr og rejer som topping. Hvis man bruger dem på anden vis, er de sikkert fantastiske varme, tænker jeg. Jeg spiste dem til aftensmad, men de vil også være en rigtig god forret – i så fald rækker portionen nedenfor til forret til 4 personer. Lav 8 pandekager, så der er to til hver 🙂

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Ærtepandekager med skyr og rejer

Ingen bedømmelser endnu

Antal: personer

Ingredienser

Pandekager:

 • 300 g frosne ærter
 • 1/2 bouillonterning
 • 2 æg
 • 125 g skyr
 • 25 g hvedemel ca. 2 spsk
 • 1 tsk bagepulver
 • 1/2 tsk salt
 • 2 tsk smør til stegning

Topping:

 • 125 g skyr
 • 125-150 g rejer
 • salt og peber

Sådan gør du

 1. Giv ærterne et hurtigt opkog i lidt vand sammen med bouillon. Hæld vandet fra og lad dem køle let af.
 2. Blend herefter ærter med skyr, æg, mel, bagepulver og salt. Lad massen trække i køleskabet i en halv times tid.
 3. Smelt 1 tsk smør på en pande og fordel halvdelen af ærtemassen i 5 klatter herpå. Steg ved middel varme ca. 3-5 minutter på den ene side, vend, og steg på den anden side, til de er gennemstegte. Gentag med resten af dejen.
 4. Tag 10 rejer fra og bland resten med skyr. Smag til med salt og peber.
 5. Når pandekagerne alle er stegt, køles de af, hvis man ikke vil spise dem varme, og pyntes herefter med rejetopping og en enkelt reje på toppen.

Kategorier: Forretter, Frokost, Hovedretter med fisk og skaldyr, Hverdagsmad, Påske

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!