Appelsinkage(r) med mascarponecreme

appelsinkager-2

Først og fremmest: Glædelig jul! Håber I havde en fantastisk juleaften i går og ikke er helt forædte (stadig)! 😀

Nu bekræfter jeg jo nok endnu en gang, at jeg er en meget lidt gennemtænkt blogger, idet jeg vælger at blogge her på 1. juledag, hvor der nok er rundt regnet ingen, der sidder og læser blogs. Men måske der nu lige skulle sidde et par stykker derude, ud over mig, som lige har i dag fri fra alle juletamtammerne og også lige har brug for at koble lidt af. Jeg kører på med juleræs igen i morgen, men indtil da kan I lige få denne opskrift på nogle lækre appelsinkager, som jeg lavede til lillejuleaften.

Jeg havde besluttet, at jeg gerne ville lave noget, der var lidt julet, men på en mere diskret juleagtig måde. Appelsin er lidt julet for mig, men ikke på en sådan måde, at appelsinkagerne her ikke lige så snildt bare kan gå for at være en vinterkage. Jeg havde i øvrigt sat mig for, at jeg skulle lave noget nyt, og ikke bare gentage en af mine succeskager (ahem, hvem sagde æblekage?!). Valget faldt altså på disse små herligheder. Jeg fandt fremgangsmoden med at koge en appelsin og herefter bruge den hele i kagerne meget fascinerende – og kunne samtidigt sagtens forestille mig, at det ville give en meget bedre appelsinsmag end hvis man bare brugte en kombi af lidt skal og saft, som ellers oftere er tilfældet. Og jeg havde ret! 

Det eneste, jeg rigtigt har at sætte på resultater, er faktisk, at mine manglede en anelse sødme. Det kompenserede jeg så for i mascarponecremen – hvorefter jeg tilføjede ekstra sødning til opskriften her. Problem solved. Kært barn har i øvrigt mange navne. Jeg har jo her valgt at kalde frostingen for mascarponecreme – fordi, ja, fordi det er det, det er. Min bror tog én bid og sagde “uhm, jeg kan godt lide dine mælkesnittekager”. Og kender I det? Så snart han havde sagt det, kunne jeg ikke lade være med at tænke på, at cremen smagte umiskendeligt meget af den creme, der er i mælkesnitter. Så hvis I en dag får brug for at stille sådan en trang, er de her altså også et hit!

Og hey, god 1. juledag, hvis I kommer forbi i dag. Jeg var først hjemme kl. 3 i nat (en af de få ulemper ved at bo i Kbh nu er, at jeg er lidt længere fra familien i Ringsted!), så jeg vil fortsætte julehyggen med at lave absolut ingenting – på nær at dovne serier, måske læse lidt videre i Narnia-bøgerne, som jeg er begyndt at genlæse, se en masse serie og spise risengrød. Og chokolade forstås! Ha’ det rart 🙂

appelsinkager-4

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Appelsinkage(r) med mascarponecreme

Ingen bedømmelser endnu

Antal: kager
8 små kager eller 1 springform


Opskrift fra/inspireret af Food for a King

Ingredienser

Kage

 • 1 appelsin øko/usprøjtet
 • 3 æg
 • 75-100 g sukrin+
 • 125 g mandelmel ikke fedtreduceret
 • 1 spsk fiberHUSK
 • 1/2 tsk vaniljepulver
 • 1/2 tsk bagepulver

Mascarponecreme

 • 250 g mascarpone
 • 1/2 dl piskefløde
 • 1 tsk revet appelsinskal
 • 1 spsk appelsinsaft
 • 1/2 tsk vaniljepulver
 • sødning efter smag jeg brugte flydende stevia med vaniljesmag

Sådan gør du

 1. Skyl appelsinen og læg den i en gryde. Dæk med vand, bring i kog, og kog appelsinen ved svag varme i ca. 1 time. Hæld herefter vandet fra og lad den køle.
 2. Forvarm ovnen til 160º varmluft.
 3. Skær appelsinen i både, fjern evt. sten og put ellers hele molevitten i en foodprocessor. Blend til en fin puré. Tilsæt æg og sukrin+ og kør videre. Tilsæt så de resterende ingredienser til kagen, og blend færdigt til en jævn dej.
 4. Fordel dejen i 8 små kageforme eller en stor springform. Husk at smøre eller beklæde formene med bagepapir, hvis du ikke bruger silikone, som jeg gjorde.
 5. Bages i ca. 20-30 minutter, afhængigt af størrelsen på kagerne, eller til de er gyldne og faste.
 6. Lad kagerne køle helt af.
 7. Lav mascarponecremen ved at piske alle ingredienserne sammen med en elpisker, til det er let og luftigt. Fyld evt. i en sprøjtepose med tyl og pynt kagerne fint.
appelsinkager-1
appelsinkager-3

Kategorier: Dessert, Jul, Kage, LCHF opskrifter, Mælkefri, Påske, Vinter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!