Aspargestærte med parmesan

Nu hvor det var så godt vejr i weekenden og i går, fik jeg lyst til at begynde på noget lidt mere forårs/sommeragtigt mad. Desværre var det så ret skidt vejr i dag, men det ændrer ikke på, at denne tærte er god. Den er fra Spis Bedre 2/11. Dog vil jeg nok næste gang bruge en anden tærtedej næste gang, fx denne, da den her var ret fed i det – på den dårlige måde 😉 Tærten serveres med rejer og frisk spinat og bliver rigtigt dejlig frisk og let – den fede dej til trods 🙂

De eneste ændringer, jeg har foretaget, er at udskifte halvdelen af melet i tærtedejen med hvid hvede, tilsætte salt plus at koge aspargesene i bouillon. Og så brugte jeg cremefine 7 % i stedet for alm. madlavningsfløde. Desuden har jeg forøget rejemængden fra 50 g pr. pers. til 100 – jeg kan ret godt lide rejer 😀

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Aspargestærte med parmesan

Ingen bedømmelser endnu

Antal: personer

Ingredienser

Tærtedej:

  • 150 g smør
  • 2 dl hvedemel
  • 2 dl hvid hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk vand

Fyld:

  • 500 g grønne asparges
  • 1 grønsagsbouillonterning
  • 4 æg
  • 2,5 dl cremefine 7 %
  • peber
  • 75 g friskrevet parmesan

Tilbehør:

  • 400 g rejer
  • 100-150 g babyspinat/frisk spinat

Sådan gør du

  1. Tærtedejen laves nemmest i foodprocessoren. Tilsæt mel, salt og smør og kør til det er fint fordelt. Tilsæt vand lidt ad gangen til dejen har samlet sig. Pensl en tærteform med lidt olie og tryk dejen ud heri. Prik med en gaffel. Lad dejen hvile i køleskabet i 30 minutter.
  2. Tænd ovnen på 200º varmluft. Når ovnen er varm, forbages tærtebunden i 10 minutter. Aspargesene ordnes - knæk de træede ender af. Jeg knækker dem altid bare - altså uden kniv. Så knækker de automatisk det rette sted. Kog dem i vand med bouillon og lidt salt i et par minutter. Skær dem herefter i mindre stykker - eller lad dem være hele.
  3. Pisk æg, cremefine, peber og parmesan sammen. Når tærtebunden er forbagt, fordeles aspargesene herpå og overhældes med æggemassen. Bag tærten 20-30 minutter, til æggemassen er stivnet og tærten er let gylden.
  4. Server med rejer og skyllet spinat.

Kategorier: Påske, Tærter, Vegetarisk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!