Grøn salat med grønnere avocadodressing

avocadodressing-1

Vi bliver jo nok heldigvis aldrig uenige om, at kombination af frisk grøn salat, blød avocado, sprødstegt bacon og salt parmesanost er fantastisk. Af den grund er det heller ikke som sådan salaten, vi skal snakke om i dag, men snarere den fine lysegrønne dressing, som jeg har væltet ud over salaten. 

Dressingen består af avocado som en af hovedingredienserne, som er det, der giver den flotte farve. Mørt avocadokød blendes med creme fraiche, mayonnaise og lidt forskellige, lækre smage, så vi ender med en dressing, som er cremet, lidt skarp, lidt syrlig, lidt sød, og egentligt bare perfekt velafbalanceret. Jeg er normalt ikke så meget til dressing faktisk, hvis jeg kan undgå det, men denne er jeg fan af!

Som sagt er salaten på billederne her mest for syns (og for min) skyld. Et billede af bare en grøn klat i en skål havde nok ikke været så tiltalende, uanset hvor rosende ord, jeg så kan finde på som akkompagnement. Men jeg er overbevist om, at dressingen vil gå til alle salater og det meste andet også. Jeg kunne ikke dy mig for at putte lidt ekstra oven på det kyllingebryst, som jeg spiste til salaten, (her kan I i øvrigt se hvilke lysudfordringer, man om vinteren er udsat for som blogger!), men den vil også snildt kunne gå til fisk, til kød, til alle grøntsager, til aftensmad, til frokost, til morgenmad, ja, jeg er lige ved at sige til dessert, men det er måske nok alligevel at stramme den. Trods alt. Prøv den selv og se, hvad du synes!

avocadodressing-2

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Grøn salat med grønnere avocadodressing

Ingen bedømmelser endnu

Antal: dl

Opskrift fra/inspireret af Perry's Plate

Ingredienser

  • 1/2 avocado
  • 3 spsk creme fraiche
  • 3 spsk mayonnaise
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 1 spsk fibersirup gold eller anden sirup/sødning
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 fed hvidløg presset
  • salt og peber

Sådan gør du

  1. Alle ingredienser blendes sammen til en jævn konsistens og smages til med salt og peber.

Noter

For en mælkefri variant kan creme fraiche erstattes med ekstra mayonnaise.

Kan evt. fortyndes med lidt vand. 

avocadodressing-3

Kategorier: Favoritter, Frokost, Hverdagsmad, LCHF opskrifter, Salater

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!