Avocadopasta med rejer og gulerod

For et par måneder siden, var denne avocado-pasta-citron-kompi meget populær i blogland – især på nogle af de amerikanske blogs, fx her.

I starten faldt jeg ikke umiddelbart for ideen, må jeg indrømme – mest fordi pasta og avocado alene virkede lidt som et halvt måltid i mine øjne. Men da jeg pludselig havde en avocado, der virkelig havde brug for at blive brugt og masser af pasta på lager, kom jeg igen i tanker om opskriften.

Efter en lille brainstorm fandt jeg på at kombinere det med en bunke rejer – for som vi alle ved, er avocado og rejer nærmest det perfekte makkerpar.

Den revne gulerod var mest for at få lidt knas og ekstra farve ind – hvilket den fint klarede. Jeg tænker, at ærter nok også vil passe godt til. Men I kan også bare prøve at lave avocadosaucen og spise den rent med pasta – måske er det også herligt.


Frisk og cremet avocadopasta med rejer og gulerod

1 portion

 • 75 g fuldkornspasta
 • 1 lille avocado
 • saften af 1/2 lille citron
 • 1 fed hvidløg (udelad evt. hvis I ikke bryder jer om rå hvidløg) 
 • 1/2 – 1 tsk salt
 • 100 g rejer
 • 1 gulerod

 

Kog pastaen med lidt salt til den er al dente.

Forbered imens avocadomosen. Mos avocadokødet sammen med citronsaft, presset hvidløg og salt. Hvis den er tilstrækkelig moden, gøres det nemt med et piskeris.

Riv guleroden groft og bland med rejerne.

Når pastaen er mør, hældes vandet fra. Bland den nykogte pasta med avocadomosen, smag til med salt og server med rejer og gulerødder ovenpå.

Har du smagt pasta med avocado? Eller synes du også det lyder lidt underligt? 

Jeg har forresten forsøgt mig med en ny form for layout i opskriftsindlæggene. Hvad synes I? Er det bedre, som det plejer, hvor billederne er en del af opskriften, eller er det rart, at man kan læse opskriften ud i ét uden at blive forstyrret af billederne?

Kategorier: Fast food, Frokost, Hovedretter med fisk og skaldyr, Hverdagsmad, Mælkefri

Lignende opskrifter

Vis kommentarer (6)

  1. Det ser også lækkert ud med kylling – og du har netop brugt ærter. Det kan jeg forestille mig er godt 🙂
   Det er helt sikkert en opskrift, man kan lave i mange – gode – varianter 😉

 1. Hej Xenia

  Det skal da afprøves, elsker avocado, så er en fin måde at få det på 🙂

  Jeg kan godt lide dit nye layout hvor opskriften står selv, det gør det mere overskueligt at få den læst helt igennem inden man går igang, men bevar endelig dine proccesbilleder 😀

  1. Jeg er også helt vild med avocado, så det er egentlig underligt at jeg var så tvivlsom i starten 🙂
   Fedt – det var lige præcis sådan noget feedback, jeg gerne ville høre 🙂 Jeg har i hvert fald selv tænkt over, når jeg selv bruger opskrifterne, at billederne nogle gange kan være lidt forstyrrende, når de sådan står inde i teksten, så jeg regner med at gøre sådan her fremover 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *