BBQ-kyllingespyd og coleslaw

For et par uger siden udgav Frk. Sveske denne opskrift, og jeg vidste med det samme, at det var noget jeg ville elske! Så selvfølgelig kom den på madplanen inden for et forholdsvis overskuelig tidsrum, så jeg kunne få bekræftet min mistanke. Det er jo hverken første eller sidste gang jeg har lavet coleslaw, så den vil jeg ikke dvæle så meget ved i dag. Til gengæld vil jeg gerne fable lidt begejstret om spyddene, for de var helt og aldeles fantastiske. Marinaden er lige i øjet og kyllingen blev fantastisk mør af at ligge og hygge sig i den i løbet af næsten et døgns tid. Mindre kan formentligt også gøre det, men jeg synes, det er nemmest bare at lave det aftenen før, så det kan suge lækkerierne til sig i løbet af natten og den efterfølgende dag. Frk. Sveske brugte ketchup, men jeg valgte at erstatte med tomatpure og lidt ekstra sødning – mest af alt fordi jeg aldrig har været særligt stor fan af ketchup, så jeg har aldrig rigtigt noget på lager faktisk. Men en købt ketchup indeholder selvfølgelig også sukker samt et par andre ting, som jeg egentligt ikke har noget imod at undgå 😉

Jeg glæder mig allerede til at det bliver varmt nok, så jeg kan lave en portion til og fyre dem på grillen – det kan da kun gøre dem bedre! Og så kan jeg rent faktisk kalde dem BBQ-spyd uden at det føles lidt som snyd 😛

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

BBQ-kyllingespyd

Ingen bedømmelser endnu

Antal: spyd


Ingredienser

  • 8-900 g kyllingeinderfilet

Marinade

  • 1 dl smagsneutral olie jeg brugte raps-
  • 1 stor spsk tomatpuré ca. 1/2 lille dåse - du kan også prøve med den hele for at undgå spild
  • 3 spsk sødning jeg brugte 2 spsk sukrin og 1 spsk sukrin gold
  • 2 spsk soja
  • 2 spsk æblecidereddike
  • 1 fed hvidløg presset
  • salt
  • 10-12 trægrillspyd

Sådan gør du

  1. Bland alle ingredienserne til marinaden og vend kyllingen heri. Lad den trække så længe som du har tid til - gerne mindst natten over eller tilsvarende.
  2. Forvarm ovnen til 200º varmluft. Læg trægrillspydene i blød, fx mens du laver coleslawen.
  3. Sæt to inderfileter på hvert spyd og læg dem side om side på en bageplade beklædt med bagepapir.
  4. Bag ca. 20 minutter - vend dem evt. undervejs.

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Coleslaw

Ingen bedømmelser endnu

Antal: personer


Ingredienser

  • 1/2 lille hvidkål ca. 5-600 g
  • 2-3 gulerødder ca. 3-400 g

Dressing

  • 2 dl creme fraiche 18%
  • 2-3 store spsk mayonnaise
  • 2 tsk dijonsennep
  • salt evt. urtesalt
  • evt. lidt <a href="http://www.partner-ads.com/dk/klikbanner.php?partnerid=16611&amp;bannerid=28589&amp;htmlurl=http://lchfbutikken.dk/shop/sweet-drops-stevia-325p.html" target="_blank">flydende stevia</a>

Sådan gør du

  1. Snit kålen fint og riv gulerødderne groft.
  2. Bland dressingen og smag til med salt. Vend grøntsagerne i dressingen og lad gerne trække lidt inden servering.

Noter

Coleslawen kan fint opbevares i køleskabet et par dage og spises løbende :)

Kategorier: Favoritter, Grill, Hovedretter med fjerkræ, Hverdagsmad, LCHF opskrifter, Salater, Tilbehør

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!