Blomkål med rustik pesto og tørret skinke

blomkaal-rustikpesto-1

Denne ret er inspireret af Emily Salomons nemme pastaret her, og ideen kom til mig, da jeg i går aftes lå vågen på 3. time. You win some, you lose some. Måske har jeg tabt lidt på søvn i nat, men til gengæld vandt jeg på denne frokost. Jeg var tidligere hjemme, end jeg egentligt havde regnet med, og besluttede mig for at udnytte dagslyset til at bringe denne ret til live med det samme. Og mand, hvor var det godt, jeg gjorde det! Denne her ret kommer I til at elske mig for, jeg siger det bare!

Konceptet er virkeligt enkelt og nemt faktisk. Du tager et blomkål, deler det i små buketter og sauterer disse på panden sammen med en gavmild mængde olivenolie, lidt hvidløg og salt, og når det er tilpas mørt vender du med revet parmesan og citronskal. Herefter serverer du bare dine blomkålsgodbidder med frisk basilikum, ristede pinjekerner, evt. lidt ekstra parmesan, et stænk olivenolie og salt og peber. Og som ekstra luksus en håndfuld friske tomater og noget lufttørret skinke. Virkeligt et vindermåltid, og faktisk også virkeligt mættende. Jeg skriver dette, mens jeg har omkring en tredjedel af portionen stående levnet ved siden af mig. Måske jeg vender tilbage til det om lidt – ellers ryger det på køl med resterne i køkkenet til i morgen. I alle tilfælde er jeg overbevist om, at den bunke grøntsager og anden lækkerhed nok skal hjælpe mig med at holde trætheden i ave indtil det igen er sengetid i aften. I hvert fald fik det vendt en ellers ret så træls mandagsmandag med søvnløshed, metrobøvl, post-fødselsdags-blues og bare sådan generel eksamensdepri til en bare lidt bedre dag!

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Blomkål med rustik pesto og tørret skinke

Ingen bedømmelser endnu

Antal: personer

Opskrift fra/inspireret af Emily Salomon

Ingredienser

  • 1 lille-mellem blomkål
  • rigeligt olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • salt
  • 1 håndfuld revet parmesan
  • 1 citron fintrevet skal herfra
  • 1 håndfuld pinjekerner rist gerne på en tør pande
  • 10 små tomater
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 6-8 skiver lufttørret skinke

Sådan gør du

  1. Fjern blade og stok fra blomkål, og del det i små buketter.
  2. Opvarm olivenolie på en pande sammen med 1 helt fed hvidløg, som du bare lige maser hurtigt med kniven. Tilsæt så blomkål, og svits ved medium varme, til de er så møre, som du vil have dem. Krydr med salt og peber og vend med revet parmesan og citronskal.
  3. Anret de lune blomkålsbuketter pænt anrettet med halve små tomater, skinke, basilikum, pinjekerner, parmesan og stænk lidt ekstra olivenolie over ved servering.

Noter

Hvis du foretrækker det, kan du lave en almindelig pesto af ingredienserne og vende blomkålen med dette, eller du kan bruge en færdig pesto. Dette kan også gøres som supplement til de rustikke pestoelementer. 

blomkaal-rustikpesto-2

Kategorier: Favoritter, Forretter, Frokost, Gæstemad, Hovedretter med kød, Hverdagsmad, Italiensk, LCHF opskrifter, Salater, Tilbehør

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!