Blomkålsfad med sprød bacon

Af og til bliver LCHF jo lidt forvekslet med en livsstil, hvor man nærmest lever af bacon og fløde – hvilket man måske godt kan vildledes til at tro ved at følge og læse om nogle af de (især svenske efter min opfattelse) LCHF’ere som lever meget kulhydratfattigt. Det er selvfølgelig først og fremmest en opfattelse, der deles af folk, der egentligt ikke ved særligt meget om LCHF – for vi andre ved jo godt, at det overhovedet ikke er tilfældet!

Ikke desto mindre kan de fleste nok blive enige om, at både bacon og fløde da også er ganske lækkert – og som jeg netop snakkede med et par søde piger om den anden dag, så kan lidt fløde og bacon jo faktisk få alt til at smage godt – “selv” grøntsager 😉 Det er i hvert fald oftest sådan jeg bruger de to ting; altså til at understrege grøntsagernes allerede lækre smag – og selvfølgelig til at hæve fedtprocenten. Denne ret indeholder både fløde og bacon – samt en del andre ting. Resultatet bliver et fantastisk lækkert og cremet måltid, som samtidig giver en udsøgt comfort food-fornemmelse. Og vi har vel alle brug for lidt hygge på madform en gang imellem, ikke? 🙂

Opskriften stammer endnu en gang fra “Viktminskning med LCHF”, som endnu ikke har formået at skuffe mig. Jeg halverede alle ingredienser på nær blomkålen, så forholdet mellem grøntsag og resten blev lidt mere efter mit hoved. Retten burde nok række til en 3-4 portioner – men jeg spiste det altså ad to omgange, SÅ godt smagte det! Så, som man siger: Fortsæt på eget ansvar 😀

(denne opskrift minder desuden i høj grad om denne, hvor den største forskel er at den anden indeholder skinke – så den kan du også prøve, hvis du lige befinder dig i comfort-hjørnet).

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Blomkålsfad med sprød bacon

Ingen bedømmelser endnu

Antal: portioner

Opskrift efter "Viktminskning med LCHF" af Åse Falkman Fredrikson

Ingredienser

 • 1 blomkål
 • 1 lille løg
 • 1 pakke bacon i tern
 • 100 g flødeost
 • 1,5 dl piskefløde
 • 1 æg
 • 1 fed hvidløg
 • 1 stor tsk tomatpure
 • 1 spsk soja
 • salt
 • 1/2 dl revet ost jeg brugte prima donna

Sådan gør du

 1. Forvarm ovnen til 200º varmluft.
 2. Del blomkålen i små buketter og blanchér et par minutter i kogende letsaltet vand. Dræn godt.
 3. Steg bacon på en pande. Hak imens løget fint og svits det sammen med baconen. Bacon skal være sprød og løgene bløde.
 4. Pisk fløde, flødeost, æg, presset hvidløg, tomatpure, soja og salt sammen.
 5. Fordel blomkål i et tærtefad i et jævnt lag. Top med bacon- og løgblandingen og hæld derefter fløde-osteblandingen over. Drys med revet ost.
 6. Gratiner blomkålsfadet i ca. 15-20 minutter, eller til det er fint og gyldent.

Noter

Server med en grøn salat.

Kategorier: Efterår, Hovedretter med kød, Hverdagsmad, LCHF opskrifter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!