Blomkålsris med pesto og spinat

Er jeg mon den eneste, der bare ikke kan få for meget blomkål? Forhåbentligt ikke, for her kommer endnu en opskrift på noget tilbehør lavet af den lækre hvide kål. Tit hvis det skal gå hurtigt med aftensmaden hos mig, ender den på et par pølser og blomkålsmos – ligesom her. Den anden dag havde jeg dog lyst til noget lidt anderledes, så med inspiration fra Natalie fra bloggen Perry’s Plate fik jeg lavet denne ret. Det er en anelse mere omstændeligt end den ultrasimple mos, men variation tæller jo også for noget. Og så havde jeg en rest pesto, som jeg så fik brugt i samme ombæring. Win-win!

Retten vil selvfølgelig være fint tilbehør til stort set alle kødtyper, og som variation kan man prøve med en anden slags pesto, fx rød, eller måske også salsa eller hvad hjertet begærer 🙂

Blomkålsris med pesto og spinat

Opskrift efter Perry's Plate

Antal: 4 personer
Ingredienser
 • 1 stort blomkål
 • 2 spsk kokosolie uden smag til stegning - eller smør eller andet fedtstof
 • 1 lille løg
 • salt
 • 2 store håndfulde frisk spinat ca. 100 g
 • 4 spsk grøn pesto find en god færdigudgave eller lav din egen
Sådan gør du
 1. Riv eller hak blomkålen til rislignende konsistens enten på et rivejern eller en foodprocessor.
 2. Hak løget fint. Opvarm olien på en stor pande, wok eller gryde og svits løget heri i ca. 5 minutter, til det er blødt.
 3. Tilsæt blomkål, vend rundt, drys med salt og lad simre under låg i ca. 10 minutter ved lav varme, til det er mørt men stadig med bid.
 4. Hak imens spinaten groft.
 5. Vend spinat og pesto i blomkålen, varm igennem indtil spinaten er faldet sammen og smag til med salt, hvis nødvendigt.

Kategorier: Hverdagsmad, LCHF opskrifter, Mælkefri, Tilbehør

Lignende opskrifter

Vis kommentarer (4)

  1. Det lyder supergodt, Camilla! Jeg tror heller ikke jeg bliver træt af det lige foreløbigt 😉
   Du må også have en herlig weekend 😀

  1. Grundlæggende set, ja da – det er jo primært bare kød. Der er dog stor forskel på kvaliteten, så gå efter dem med højt kødindhold, lavt kh og så få underlige ingredienser som muligt 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *