Blomkålstortilla

Oftest når jeg får mexicansk mad, spiser jeg det jo som bekendt bare som tacotallerkener – alt det gode i en stor bunke på en tallerken! Dét er lækkert. Og det var egentligt oprindeligt også bare det, jeg havde planlagt til i onsdags. Men så lå der pludseligt et halvt blomkål fra blomkålsrisottoen og stirrede på mig, og ja, så besluttede jeg mig altså for at afprøve de her tortillaer (nyd den fine canadiske accent, hvis du ser videoen ^^).

Generelt er jeg jo vild med stort set alle opskrifter, hvor man kan proppe flere grøntsager i sig uden sådan rigtigt at opdage det, og denne opskrift er endnu en god én i rækken 😀 Det er en anelse omstændeligt, syntes jeg – mest fordi man er nødt til at starte i lidt bedre tid end jeg ellers gør, når jeg laver tacos, men resultatet var nu også lækkert. Jeg tror især, det vil være et hit, hvis man tidligere har været meget vild med tortillaer og wraps og savner dem. De blev en smule mere porøse og skrøbelige end de normale tortillaer af majs eller hvede, men det kan sagtens skyldes, at jeg bare lavede dem for tynde. I videoen jeg linker til ovenfor ser de i hvert fald mere bøjelige ud 🙂 Ikke desto mindre var det bestemt ikke sidste gang, jeg lavede dem – nogle gange er det bare rart at have noget at pakke sin mad ind i, ikke? 🙂

 


 

Blomkålstortilla

4 stk

 

* 1 blomkål

* 2 æg

* 2 æggehvider

* 1 tsk urtesalt eller alm. salt

 

Hak blomkålen fint på en foodprocessor eller riv på et rivejern. Damp i mikrobølgeovnen i 5-7 minutter.

Lad blomkålen dryppe og køle af i en si beklædt med et viskestykke. Når det er tilpas køligt, vrides så meget som muligt af væsken ud af kålen.

Forvarm ovnen til 180º varmluft.

Bland blomkål med æg, æggehvider og salt. Fordel i fire klatter på to bageplader beklædt med bagepapir og form til runde cirkler. Mas dem tynde med et stykke bagepapir ovenpå – men ikke for tynde.

Bag tortillaerne i ovnen i ca. 20-25 minutter, til de begynder at blive gyldne. Lad dem køle af på en bagerist.

Kan evt. fryses med bagepapir imellem.

Server med dit yndlings tortillafyld eller hvilket som helst andet, du synes vil gøre sig godt i en wrap 🙂

 


Kategorier: Brød, Hovedretter med fjerkræ, Hverdagsmad, LCHF opskrifter, Mælkefri, Mexicansk, Tilbehør

Lignende opskrifter

Vis kommentarer (9)

    1. Så ville jeg bare gøre det i en gryde. Bare tilsæt en lille bitte smule vand til bunden af gryden og giv den et par minutter, eller indtil kålen virker tilpas mør 🙂

  1. Hej Xenia.
    Jeg forsøgte at lave en halv portion, men den blev alt for tynd hvilket resulterede i at jeg ikke kunne få det løs fra bagepapiret. Dejen skal altså være helt” dej” agtigt?
    Når du skriver dampe, hvad mener du så helt specifikt?

    1. Ja, dejen bliver sådan, så man kan smøre den ud, som du kan se på billederne også 🙂
      Jeg damper kålen i mikrobølgeovnen, så den bliver mør, og vandet bliver frigivet – herefter vrider jeg væsken ud af kålen, så dejen/massen bliver så tør som muligt 🙂

    1. Hov, din kommentar var lige røget i spamfilteret, beklager den lange svartid!
      Men ja, det kan du sagtens. Jeg spiste både nogen lige efter jeg havde lavet dem og nogen dagen efter, og det gik fint 🙂

  2. Pingback: Tortillapandekager

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *