Bønnesalat med tomater, pesto, tun og æg

Bønnesalat med tomater, pesto, tun og æg

I tirsdags sagde min madplan at jeg skulle have rester fra mandagen. Men de rester var sådan set blevet til madpakke om tirsdagen, så jeg blev pludselig nødt til at finde på noget andet. Jeg havde bestemt, at jeg ikke ville købe noget nyt ind, eftersom jeg vidste, at jeg skulle hjem til min mor og holde miniefterårsferie fra onsdag eftermiddag – så ville det jo være lidt dumt, at have madvarer på køl, ikke 🙂 En hurtig (og mere eller mindre febrilsk) gennemrodning af diverse skabe og skuffer endte altså med dette måltid. Som blev not too shabby, hvis jeg selv skal sige det.

Jeg er stadig ret vild med at spise kornfrit, men det giver altså lidt flere udfordringer i forhold til madlavningen (og særligt madlavning uden opskrift eller andet udgangspunkt), som jeg lige skal have vænnet mig til. Men det går, og på et tidspunkt skal jeg nok blive rigtig god til det, tror jeg. Håber jeg.

Salaten kan snildt serveres med brød til eller man kan blande lidt kogt pasta i, hvis man har lyst. I så fald ville jeg nok nøjes med ét æg pr. person.

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Bønnesalat med tomater, pesto, tun og æg

Ingen bedømmelser endnu

Antal: personer

Ingredienser

  • 250 g grønne bønner fra frost friske kan også snildt bruges
  • 1 dåse bønnemix fx fra Nutana eller Kavli
  • 150 g friske tomater
  • 2 spsk pesto
  • 1 ds tun den fra Irma er klart min favorit
  • 4 æg eller 2, hvis du er mindre sulten/tilføjer korn

Sådan gør du

  1. Kog bønnerne i letsaltet vand i et par minutter. De må endelig ikke blive slatne!
  2. Kog samtidig æggene til de er let hårdkogte.
  3. Skær tomaterne i tern og bland med drænede og skyllede bønner. Når de grønne bønner er kogt, vendes de i. Vend hele moletjavsen med pesto.
  4. Server bønnesalaten med to æg og en halv dåse tun til hver. Smag til med salt og peber.

Kategorier: Fast food, Frokost, Hverdagsmad, Mælkefri, Salater

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!