Browniekage med frosting

Jeg bagte denne kage i forgårs, og det sidste stykke er lige røget. Ups. Men helt ærligt: dette er nok den bedste chokoladekage, jeg nogensinde har bagt – og jeg har alligevel efterhånden bagt en del forskellige kager, så det siger altså ikke så lidt. Selv hvis selve kagen ikke var så ufatteligt god, ville det være værd at lave den bare for at smage frostingen. Jeg kommer helt sikkert til at lave denne frosting som chokoladefrosting fremover. Den er mindre fed i smagen end ‘normale’ smør+sukker-frostings, da der egentligt ikke er særligt meget smør i – den er snarere let og lækker i det på grund af flødeosten – den smager dog overhovedet ikke ostet. Opskriften er The Hummingbird Bakery kagebogen. Jeg erstattede valnødderne, da jeg foretrækker mandler. Desuden lavede jeg halv portion, hvilket svarer til én springform eller ca. 6-8 stykker (afhængigt af hvor kageglad man er).

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Browniekage med frosting

Ingen bedømmelser endnu

Antal: personer


Ingredienser

Kage

  • 3 æg
  • 250 g sukker
  • 60 g hvedemel
  • 50 g kakaopulver
  • 125 g smør
  • 50 g mandler
  • 50 g mørk chokolade

Frosting

  • 100 g flormelis
  • 40 g smør blødt
  • 15 g kakopulver
  • 75 g flødeost

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 170º varmluft.
  2. Hak chokolade og mandler groft.
  3. Smelt smørret og lad det afkøle let. Pisk æg og sukker til det er lyst og luftigt. Bland hvedemel og kakao og vend i æggemassen. Vend herefter først det smeltede smør og herefter chokolade og mandler i dejen. Pensl/smør en springform og fordel dejen heri.
  4. Bag kagen 30-40 minutter. Den skal lige have sat sig, men hvis du stikker en kniv/strikkepind eller lignende i dejen, må den gerne hænge lidt ved. Den skal med andre ord ikke være ligeså gennembagt som andre kager - men dog ikke heller ikke rå! Lad kagen afkøle.
  5. Pisk smør med flormelis og kakao til frostingen. Tilsæt herefter flødeosten og pisk godt i et par minutter, til det er lyst og luftigt. Fordel frostingen oven på kagen, og servér til stor fornøjelse!

Kategorier: Dessert, Efterår, Favoritter, Kage

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!