Brunchpandekager med hytteost

brunchpandekager

Billede fra “Sødt, sundere, syndigt“.

Som bekendt, er der sjældent den store variation i mine morgenmåltider. Jeg finder én slags morgenmad og holder mig mere eller mindre til den indtil det hænger mig langt ud af halsen. Og så finder jeg en ny morgenret. Rinse and repeat. Men jeg blev nu alligevel inspireret af alle de pandekager rundt omkring (det er åbenbart ganske populært på LCHF og lignende), så i søndags valgte jeg at lave morgenmad med luksus på.

Opskriften stammer (selvfølgelig, havde jeg nær sagt) fra Jane, og er virkelig nem og helt genial. Faktisk blev disse pandekager bedre end de opskrifter på “almindelige” amerikanske pandekager, jeg har prøvet tidligere. Det er da en fantastisk ting at erfare! Et ekstra gode ved disse er dog, at hytteosten tilfører en god mængde protein sammen med æggene, og at de derfor mætter bedre og længere end almindelige pandekager. Derudover er der stort set ingen kulhydrater i, så de er meget venlige ved dit blodsukker. Win!

Denne opskrift bliver helt sikkert en, jeg vender tilbage til ofte. Så er det sagt! Måske du også vil forkæle dig selv eller din familie med en lækker omgang pandekager i morgen 🙂

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Brunchpandekager med hytteost

Ingen bedømmelser endnu

Antal: pandekager

Ingredienser

 • 250 g hytteost
 • 4 æg
 • 1 spsk fiberHUSK
 • 1 spsk proteinpulver kan udelades
 • 1-2 spsk sukrin+ eller alternativt 2-4 spsk alm. sukrin eller sukrin gold
 • 1/2 tsk vaniljepulver
 • 1/2 tsk stødt kardemomme kan udelades
 • 1/4-1/2 tsk salt
 • smør eller kokosolie til stegning

Sådan gør du

 1. Blend hytteost og æg (og evt. proteinpulvei en blender eller foodprocessor, til alle hytteostklumperne er forsvundet.
 2. Tilsæt resten af ingredienserne (med undtagelse af fedtstof til stegninog pulser kort, så det er blandet.
 3. Lad dejen trække i ca. 10 minutter, mens din største pande varmes op. Den skal blive godt varm.
 4. Smelt 1 tsk smør eller olie på panden og steg 3 pandekager ad gangen (p.s. det gør ikke noget, hvis de ikke bliver runde - de smager af det samme. Hvis form er meget vigtigt for dig, er det ikke denne dej du skal bruge - med mindre du har/investerer i en blinispande)
 5. Når overfladen er stivnet og der kommer bobler, vendes den. Bag videre indtil pandekagerne hæver op, og overfør til et fad. Gentag med resten af dejen.

Noter

Smager også fint kolde (jeg foretrækker dog alligevel at lune resterne kort i mikrobølgeovnen).

Kategorier: Favoritter, LCHF opskrifter, Morgenmad, Snacks, mellemmåltider & andre lækkerier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!