Cæsarsalat med grønkål og kylling

caesargroenkaal-3

Jeg har haft lidt af en cæsar-obsession siden jeg besluttede mig for, at det var det, jeg ville have (og altså også fik!), da jeg var ude at spise med et par veninder efter en #kinotur, hvor vi så den fine (men triste, tunge og tragiske) “Still Alice”. Det virkede derfor kun noget så nærliggende at skifte de frikadeller, der ellers stod på madplanen, ud med den cæsarsalat på grønkål, som jeg var faldet over, da jeg browsede spisesteder i London for nyligt (mere om den tur, hvis det bliver til noget!).

Jeg ved faktisk ikke, hvorfor jeg ikke har spist flere cæsarsalater i mit liv. Det er jo ganske enkelt ge-ni-alt! En salat med så utroligt meget umamismag, at man overhovedet ikke overvejer, at man samtidigt får kværnet en masse salat – eller i dette tilfælde noget nær 100 g grønkål! Som bekendt er umami jo den der lettere udefinerbare femte grundsmag, som i mangel på bedre forklaring tit beskrives som “kødsmag”. Selvfølgelig smager det reelt ikke af kød (i så fald, hvad smager kød faktisk af?), men det giver en dybde til mad, som man mangler, hvis den ikke er der. Min pointe er, at selv om det måske virker lidt specielt med bl.a. både ansjoser og worcestershire sauce i dressingen, må I love mig at give det et forsøg og ikke droppe at have det i. En cæsarsalat udmærker sig jo netop ved dressingens fantastiske umamismag, og det er disse ting sammen med parmesanen netop med til at give – og det smager altså overhovedet ikke af fisk!

Du kan selvfølgelig godt erstatte kålen heri med salat, men jeg var personligt ret vild med denne udgave. Det giver salaten mere tyngde og mæthed – og så er jeg bare helt og aldeles vild med masseret grønkål. Jeg har sikkert sagt det før, men nu får I den lige én gang til for Prins Knud: Masseret grønkål er awesome og en kæmpe game changer. Gør det, eller fortryd det den dag, du endeligt får det smagt alligevel! 😀

caesargroenkaal-4

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Cæsarsalat med grønkål og kylling

Ingen bedømmelser endnu

Antal: personer
Dressingen er lavet efter Jane Faerbers opskrift i "Mæt & Slank med LCHF"

Ingredienser

  • 300 g grønkål ribbet vægt
  • 3 kyllingebryster
  • 25 g parmesan ca.

Dressing

  • 25 g parmesan
  • 1 lille fed hvidløg
  • 2-3 ansjoser
  • 1 dl mayonnaise
  • 1/2 citron saften herfra
  • 2 tsk dijonsennep
  • 1-2 tsk urtesalt
  • 1-2 tsk worcestershire sauce kan udelades, men giver (også) god umamismag
  • 1/2 dl olivenolie

Sådan gør du

  1. Varm en grill- eller alm. stegepande godt op. Steg kyllingebrysterne herpå (i lidt fedtstof) og kryds med salt og peber. Du kan evt. nøjes med at give dem stegeskorpe og herefter stege dem færdigt i ovnen ved 200º varmluft. De kan også bages i ovnen hele tiden, så skal de have ca. 20-25 minutter i alt.
  2. Hak grønkålen fint og masser den godt med lidt olie og salt, til den bliver blød og mørkegrøn.

Dressing

  1. Brug en blender eller foodprocessor. Hak først parmesan og hvidløg fint. Tilsæt så de resterende ingredienser på nær olien og blend til en jævn masse. Tilsæt olien, mens maskinen kører.
  2. Smag til med citronsaft og urtesalt.

Færdig salat

  1. Vend kålen med dressingen og masser det godt sammen (lidt snasket, men det er dét værd). Lad den gerne trække lidt her, hvis du har tid.
  2. Server kålen med et kyllingebryst i skiver og høvlet parmesan på toppen.
caesargroenkaal-2
caesargroenkaal-1

Kategorier: Fast food, Favoritter, Frokost, Gæstemad, Hovedretter med fjerkræ, Hverdagsmad, LCHF opskrifter, Påske, Salater

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!