Cheesecake med jordbærtopping

Cheesecake med jordbærtopping

Denne kage er lavet efter Newyorkerbyhearts Manhattan cheesecake. Jeg havde aldrig forsøgt mig med cheesecake før – eller ostelagkage (den danske version med husblas) for den sags skyld. Men det blev en rigtigt lækker og cremet – omend lidt tung – kage. Det er en af de slags desserter, som man skal planlægge i lidt god tid, eftersom størstedelen af arbejdet laves dagen før – eller i hvert fald som det første om morgenen, hvis den skal serveres om aftenen. Heldigvis havde jeg jo netop planlagt min påskefrokost light i god tid – hvilket nok mest af alt skyldes, at man jo alligevel køber ind i god tid her i helligdagene 😀

Jeg var lidt i tvivl om, hvor længe mascarponefyldet rent faktisk skulle have. Men det blev fint, som jeg gjorde det. Creme fraiche-fyldet skal bare lige varmes igennem i de 10 minutter, så det tykner lidt. Så stivner det fint i køleskabet natten over. Jeg brugte desuden optøede jordbær fra frost – og så valgte jeg at mase dem godt ud, da jeg ikke er så god til bærklumper (der har været varmet) 😉

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Cheesecake med jordbærtopping

Ingen bedømmelser endnu

Antal: personer

Ingredienser

Bund

 • 200 g digestive kiks
 • 75 g mandler
 • 75 g hvid chokolade
 • 100 g smør

Fyld

 • 400 g mascarpone
 • 4,5 dl creme fraiche 38 %
 • 125 g sukker
 • 2 æg
 • 1 vaniljestang

Jordbærtopping

 • 250 g jordbær optøede fra frost + 1/4 dl saft herfra
 • 75 g sukker
 • 1 spsk citronsaft
 • 2 spsk majsstivelse + 1 spsk jordbærsaft

Sådan gør du

 1. Tænd ovnen på 190º alm. ovn.
 2. Smørret smeltes. Hak chokoladen i en foodprocessor. Tag op. Hak kiksene groft i foodprocessoren og tilsæt herefter mandlerne og kør med, til kiksene er fint knust. Rør sammen med smørret - sørg for at det bliver godt blandet. Fordel kiksemassen i en smurt/penslet springform - tryk den godt sammen.
 3. Blend mascarponen sammen med 2 æg, 75 g sukker og kornene fra den halve stang vanille til en jævn masse. Hæld over kiksebunden og bag i ovnen i ca. 25 minutter til mascarponemassen er stivnet og føles fast ved let tryk.
 4. Rør creme fraichen sammen med 50 g sukker og kornene af den anden halvdel af vanillestangen. Hæld dette ud over kagen, og sæt den i ovnen i yderligere 10 minutter. Lad kagen køle lidt, inden den dækkes til med et låg/en tallerken/film el. lign. og sættes i køleskabet 6-8 timer eller natten over.
 5. Jordbærrene opvarmes sammen med 1/4 dl jordbærsaft i en gryde. Når det koger, tilsættes sukker og citronsaft og det simrer i 5 minutter. Rør majsstivelsen ud i jordbærsaft og rør ud i jordbærrene. Kog 1-2 minutter, til det tykner. Lad jordbærrene være hele, eller gør som jeg, og mas dem med et piskeris. De kan også blendes. Fordel jordbærsaucen over den kolde cheesecake og sæt i køleskabet igen i mindst 2 timer.
Cheesecake med jordbærtopping

Kategorier: Dessert, Favoritter, Kage, Påske

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!