Chef’s Salad / Salat med skinke, ost, majs og avocado

chefs-salad-1

Før jeg hoppede på LCHF-vognen, var et af mine go-to-måltider, når jeg ikke gad at lave mad, grove pitabrød med salat, skinke, majs og hytteost. Og ja, den skarpe læser har nok bemærket, at det da egentligt lyder ret meget som netop denne ret! Det er jo nok ikke helt tilfældigt, tænker jeg 😉 Da jeg i går skulle finde ud af, hvad jeg gad at spise til aften, søgte jeg alle mine gemte opskrifter igennem for noget, jeg kunne bruge noget avocado til. Jeg ved godt, at avocado jo reelt kan gå til alt, men jeg foretrækker oftest, at det er indkorporeret som en reel del af måltidet i stedet for “bare” en avocado on the side. Selv om det da også er lækkert. Da jeg havde været stort set alle opskrifter med avocado igennem, kom jeg til en, jeg på et tidspunkt havde gemt fra en Nigella Lawson-kogebog, “Nigella Ekspres” vist nok. En såkaldt “Køkkenchefens salat”, hvilket jo nok er en oversættelse af “Chef’s Salad”. Sidstnævnte er vist nok en rimeligt udbredt salat i USA, hvor konceptet vist mere eller mindre bare er “tøm køleskabet”. Iflg. den gode Vicki Pedersen indeholder den dog som oftest hårdkogte æg, en eller flere slags kød, tomat, agurk og ost, altsammen serveret på et leje af grøn salat. Så ja, min er en variant over den originale salat. Egentligt ville jeg både have haft agurk og tomat i også, men da jeg nåede dertil, besluttede jeg, at jeg i forvejen havde en ok god portion grønt – så jeg stoppede der. Pointen er nok også bare, at du kan lave en salat med lige de ting, du vil – og så kalder vi den en Chef’s Salad, fordi det lyder lidt sejere 😉

Min udgave blev som følger herunder – og det blev fantastisk. Sammensætningen er jo klart inspireret af tidligere tiders pita-måltider, men den fungerer altså bare! Salat og majs er sprøde og friske, skinken er god og salt, og ost og avocado er dejligt cremet. Tricket bag en rigtigt god salat, hvis I spørger mig, er en god kombi af forskellige teksturer. Og det får vi her! Og så giver både avocado og vinaigretten, som vi hælder over til sidst, jo den gode fedtprocent, som gør salaten her sådan ok LCHF-venlig. Afhængigt af, hvor nøjeregnende man er med sådan noget selvfølgelig 😀

“Jamen, Xenia! Majs er da ikke LCHF, er de?” Næh, det er de ikke. Men jeg har altid været ret glad for majs, så et par gange om året spiser jeg dem “alligevel”. Da jeg var yngre, især på efterskolen, kunne jeg faktisk nemt finde på bare lige sådan at guffe en dåse majs, hvis jeg lige var lidt lækkersulten. Underligt måske, men de er jo lækre og søde. Jeg bruger de helt små dåser en sjælden gang imellem (husk at købe dem uden sukker i lagen, der er stor forskel på kh-indhold her), og så spiser jeg selvfølgelig også majskolber et par gange i sæsonen 🙂 Hvis du ikke “tror” på majs, kan du bare erstatte med nogle andre grøntsager selvfølgelig!

chefs-salad-2

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Chef's Salad / Salat med skinke, ost, majs og avocado

Ingen bedømmelser endnu

Antal: stor portion

Ingredienser

 • 1 hjertesalat
 • 100 g skinke i tern
 • 1/2 lille dåse majs
 • 50-75 g mild ost i tern jeg brugte gouda
 • 1/2-1 avocado
 • evt. 1 kogt æg

Dressing

 • 3 spsk olivenolie
 • 1 spsk æblecidereddike eller anden eddike eller citronsaft
 • 1/2 tsk dijonsennep
 • salt

Sådan gør du

 1. Snit salaten fint og læg nederst i en skål eller på en tallerken. Top med skinke i tern, ost i tern, majs samt avocado i tern. Hvis du bruger æg, skæres det i både eller tern og lægges også ved.
 2. Ryst eller pisk alle ingredienserne til dressingen sammen, og hæld over salaten ved servering.
chefs-salad-3

Kategorier: Fast food, Frokost, Hovedretter med kød, Hverdagsmad, LCHF opskrifter, Salater

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!