Chiaknækbrød

chiaknaekbroed-1

Af og til når jeg er ude og handle, oplever jeg et dilemma. Det er ikke et stort dilemma, bevares, vi kan vel kalde det et champagne- eller i-landsproblem (#firstworldproblems), men den slags skal man vel heller ikke nødvendigvis kimse ad. Mit problem er dette: Tit står jeg foran ostemontren og har en (uforklarlig?) lyst til at købe ost (eller, I ved, for mig er “ost” jo den slags, der ikke reelt smager af ost, men nok mere bare kan betegnes som stivnet fløde…), men jeg har sjældent noget at putte denne ost ovenpå. Tit ender jeg i ostehapserne, som opfylder mine krav til “ost” og i øvrigt er gode at have med på farten. Men en god ostemad er indimellem altså bare det eneste, der kan gøre det, så da Jane for nyligt igen reklamerede for sine chiaknækbrød besluttede jeg, at det måtte være på tide for mig at prøve dem.

Jeg har én gang tidligere (og kun én) bagt LCHF-knækbrød, nemlig disse kerneknækbrød, men de fungerede ærligt talt ikke helt for mig. Måske de var for porøse, måske de var for besværlige, jeg kan faktisk ikke huske det. Men jeg har som nævnt kun bagt dem én gang, så de var tydeligvist ikke et hit hos mig. Det er disse derimod. Selv om det egentligt ikke umiddelbart er til at sætte en finger på, hvad den store forskel på de to reelt er. Oh well. Disse er gode! Dels er de supernemme at lave og dels er de en god måde at få brugt nogle af alle sine chiafrø på (og jeg har mange!). Herudover smager de godt, de er lækre sprøde, og de er det perfekte fartøj for ost (og tandsmør, forstås!). Det er absolut ikke sidste gang, jeg laver dem, det er sikkert og vist! (og jeg kan godt forudsige, at min taske bliver fyldt med en god portion af dem, når jeg i weekenden skal være i skole fra 9-19 begge dage :O (ja, dette er klart et kald om medlidenhed!)) 😀

chiaknaekbroed-2

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Chiaknækbrød

Ingen bedømmelser endnu

Antal: stk

Opskrift efter Madbanditten

Forberedelse: 10 minutter

Tilberedning: 1 time

Samlet tid: 1 time 10 minutter

Ingredienser

 • 1 dl chiafrø
 • 2 dl vand
 • 1 dl hørfrø
 • 1 dl sesamfrø
 • 1 dl solsikkekerner
 • 1,5 dl græskarkerner
 • 1 tsk salt
 • 1/2 dl vand

Sådan gør du

 1. Forvarm ovnen til 160º grader.
 2. Bland chiafrø med de 2 dl vand i en skål og lad det stå og gelere, mens resten blandes.
 3. Bland de resterende frø og kerner i en skål. Tilsæt så chia-geleen og mas det godt sammen. Tilsæt den sidste halve deciliter vand.
 4. Fordel massen på en bageplade beklædt med bagepapir. Det er nemt at få et jævnt fladt resultat, hvis man lægger et ekstra stykke bagepapir ovenpå og maser det ud med hænderne.
 5. Du kan evt. skære knækbrødene i passende stykker her inden de bages - jeg gjorde det efter bagning.
 6. Bag knækbrødene i 1 time.
 7. Lad dem køle helt af og opbevar i en lufttæt boks.
chiaknaekbroed-3

Kategorier: Brød, LCHF opskrifter, Mælkefri, Snacks, mellemmåltider & andre lækkerier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!