Chilimarineret laks med bønnesalat og tzatziki

Så er det vist officielt og ubestrideligt, at foråret langt om længe er kommet for at blive! Hvilket altså er ret skønt, hvis I spørger mig! ☀❤ Og derfor må det vel også være på tide med nogle mere forårsagtige retter. Kender I de dage, hvor man – nærmest ved et lykketræf – bare får lavet lige præcist det måltid mad, man har allermest lyst til? Sådan en dag havde jeg i søndags. De lunere grader var vist steget mig til hovedet, for menuen jeg endte med at lave kunne lige så vel have hørt hjemme til en grillaften på en lun sommeraften. Så langt er vi desværre ikke endnu, men vi kan vel drømme og bruge maden til hjælp?

Menuen blev til på en pludselig indskydelse. Dog har jeg længe pønset på at lave tzatziki bare uden at vide, hvad jeg skulle spise det sammen med. Jeg har tænkt, at laks ville være fint dertil, men var ikke kommet længere end det. Der hjalp Malou mig så for nyligt, da hun fristede med en bønnesalat serveret netop tzatziki. Og så var menuen pludseligt fastlagt! Og sikke en menu, altså! Superlet men fantastisk lækkert. Laksen var lige i øjet og den lækre marinade gjorde den kun bedre. Tzatzikien var to-die-for – hvorfor har jeg aldrig lavet eller spist det før?! Og bønnesalaten var det perfekte tilbehør – som desuden sagtens ville kunne tilsættes feta, hvis man er i dét humør.

Alt i alt blev det et måltid, som jeg klart vender tilbage til – især når solen tager endnu mere fat og de dér sommerdrømme bliver endnu mere realistiske 😀

Bemærk, at tzatzikien meget gerne skal trække i mindst et par timer, så lav den tidligere på dagen – det vil du blive glad for i længden 😉

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Tzatziki

Ingen bedømmelser endnu

Antal: personer


Ingredienser

  • 3 dl græsk yoghurt
  • 1 agurk
  • 2 fed hvidløg
  • salt

Sådan gør du

  1. Skær agurken over på langs og fjern kernerne med en teske. Det er dem, der giver alt vandet, så når vi bare fjerner dem fra starten, er der efter min mening ingen grund til at salte det efterfølgende.
  2. Riv agurken groft på et rivejern.
  3. Rør yoghurten med presset hvidløg (tip: det er 100 gange nemmere at presse hvidløg med skallen på - prøv det!) og salt. Rør den revne agurk i og lad trække i mindst et par timer - gerne længere.

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Chilimarineret laks

Ingen bedømmelser endnu

Antal: personer


Ingredienser

  • 4 lakseportioner 500 g

Marinade

  • 1 frisk rød chili dem fra supermarkedet er ret milde - halvér evt. mængden, hvis du bruger en stærkere type
  • 1 fed hvidløg
  • 1 bundt frisk mynte kan erstattes med koriander eller udelades
  • 2 spsk limesaft ca. 1/2 lime
  • 2 spsk olie
  • 1 tsk fibersirup gold eller anden sirup
  • salt

Sådan gør du

  1. Hak chili, hvidløg og mynte og bland med resten af ingredienserne til marinaden. Hæld i en frysepose sammen med laksen og lad trække i 15 minutter, mens ovnen forvarmes til 220º varmluft.
  2. Læg laksen i et ildfast fad og bag i ca. 12 minutter.

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Bønnesalat

Ingen bedømmelser endnu

Antal: personer


Ingredienser

  • 1 pose grønne bønner fra frost (775 g)
  • 300 g små søde tomater
  • 2 spsk balsamico
  • 4 spsk olivenolie
  • salt

Sådan gør du

  1. Overhæld de frosne bønner med kogende vand og salt, og lad stå i ca. 5 minutter, eller til vandet er koldt. Hæld vandet fra.
  2. Skær tomaterne i tern og vend med de kolde bønner.
  3. Pisk eller ryst balsamico, olie og salt sammen og hæld dressingen over grøntsagerne. Smag evt. til med ekstra salt.

Kategorier: Asiatisk, Favoritter, Forår, Gæstemad, Græsk, Grill, Hovedretter med fisk og skaldyr, Hverdagsmad, LCHF opskrifter, Sommer, Tilbehør

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!