Vi tager menuen fra i lørdags lidt bagvendt, eftersom jeg vælger at starte med desserten. Sådan er jeg lidt ulogisk ind imellem 🙂 Men I ved jo også allesammen, at desserten alligevel er det bedste af det hele – eller hvad?
Jeg var lidt nervøs for at lave pavlovaer, da jeg havde læst om flere, hvor det gik galt, men mine bekymringer var helt ubegrundede. Jeg bagte begge marengsbunde aftenen før, lod dem hvile natten over i ovnen og pyntede dem lige inden servering. Så i den forstand er det faktisk en ret snedig dessert at lave, hvis man har meget der skal laves på selve dagen også. Af de to pavlovaer jeg lavede (den anden var med almindelig marengsbund, citroncreme og blåbær og kommer en af de næste par dage) var denne klart min favorit – og vist nok den generelle favorit blandt gæsterne. Men helt ærligt. Chokolade, flødeskum, vanilje og jordbær – det er der vist ikke mange, der kan modstå – bortset fra min brors underlige ven, som ikke kan lide jordbær – hvad giver I mig?!
Nå, men aaanyway, her er opskriften 🙂 Jeg lavede en hel bradepande, som nok rækker til ca. 10-14 personer – afhængigt af hvor store dessertmennesker, der er tale om. Opskriften nedenfor er det halve, og smøres i stedet ud i en cirkel med en diameter på ca. 22 cm.
Opskriften kan indeholde affiliate-links.
Chokoladepavlova med vaniljeflødeskum og jordbær
Ingredienser
- 5 æggehvider jeg brugte pasteuriserede for at undgå at have æggeblommer i overskud, men at dele almindelige hele æg kan også sagtens gå
- 300 g sukker
- 3 spsk kakaopulver
- 1 tsk balsamico eller rødvinseddike
- 75-100 g mørk chokolade hakket
- 2,5 dl piskefløde
- 2 spsk vaniljesukker
- 250 g jordbær
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 175º varmluft.
- Pisk æggehviderne stive - gerne i en røremaskine - til de begynder at danne toppe og holde formen. Pisk sukkeret i lidt ad gangen.
- Sigt kakaoen over og tilsæt eddike og chokolade. Vend forsigtigt det hele sammen, til det er godt blandet.
- Beklæd en bradepande med bagepapir og fordel marengsen herpå. Spred ud til en cirkel med en diameter på ca. 22 cm (eller, hvis du laver dobbelt portion, til kanten af hele bradepanden).
- Sæt marengsbunden i ovnen, skru ned til 150º og bag i 1 time. Sluk herefter for ovnen, sæt ovnlågen på klem med en træske eller lignende, og lad den køle helt af - gerne natten over.
- Lige inden servering piskes flødeskummet og vaniljesukkeret vendes i. Fordel flødeskummet ovenpå bunden og pynt med kvarte jordbær.