Citruskylling med broccoli og cashewnødder

Som nævnt i går lavede jeg i mandags en superlækker ret fra Aarstiderne. Apropros, har jeg faktisk længe gået og puslet lidt med tanken om at forsøge mig med en af deres grøntsagskasser – jeg er især ret hooked på KUK-kassen (den uden kartofler). Det virker som den ypperste luksus at få sådan en bunke lækre, friske og økologiske grøntsager leveret en gang imellem. Og umiddelbart har jeg kun hørt godt om Aarstidernes produkter og service. Mit problem er dog, at jeg er forholdsvist kræsen. Eller, rettere jeg er stadig ret kræsen med mange ting. Ærligt talt, for fem år siden eller mere havde en madblog herfra nok været meget ensformig. Jeg lærer hele tiden at kunne lide nye ting. Fx bacon for nylig (ja, jeg er højst mærkværdig) og generelt er min kålkærlighed kun opstået inden for de sidste par år. Det bliver hele tiden bedre – men sådan er det jo sikkert for de fleste. Jeg er dog nervøs for, hvis jeg bestiller en kasse, pludseligt at få en grøntsag, som jeg bare ikke kan lide. Jeg bor jo alene og så er der jo ikke rigtigt nogen til at agere “skraldespand”. Men måske jeg skulle prøve det alligevel og udfordre mig selv lidt? Er der nogen af jer, som har erfaring med Aarstidernes kasser, og/eller har nogen gode råd?

Nå, men tilbage til mandagens ret, som desuden gjorde sig særdeles godt i madpakke dagen efter også. Jeg var ret fascineret af smagssammensætningen i retten, så jeg ændrede faktisk meget lidt. Fx valgte jeg at stege hele molevitten i kokosolie i stedet for vand – det dér vandstegning har jeg ærligt talt ikke så meget fidus til. Og så er det jo bedre at fyre noget mere fedt ind i måltidet 🙂

Men resultatet blev i hvert fald et hit! Jeg havde ærligt talt heller ikke forventet andet. Jeg er i forvejen, som I nok ved, vild med både kylling og broccoli, så en ret bygget på de to ingredienser kan jo nærmest umuligt fejle. Derudover gav citronen en herligt friskhed, som man nogen gange savner her i næsten-vinteren med simre- og andre tunge retter over det hele. Resten af smagstilsætningerne lagde en god bund, dog uden at nogen af dem overdøvede de andre. Enkelt. Men perfekt.

Og så kan det altså godt være, at jeg har en forholdsvis stor appetit, men portionen nedenfor ville da aldrig kunne række til 4 personer, som opskriften angiver – ville den? Er det bare mig, der er et ædemonster? 😀

 


 

Citruskylling med cashewnødder og broccoli

2 portioner

 

* 3-400 g kylling (jeg brugte 400)

* 1 broccoli

* 1 økocitron, både skal og saft

* 1 dl grofthakkede cashewnødder

* 1 tsk fish sauce

* 10 g frisk ingefær (ca. 2-3 cm)

* 2 fed hvidløg

* 1 drys vanillepulver

* 1/2 dl vand

* salt og peber

* evt. soja til servering

 

Skær kyllingen i mundrette bidder.
Fjern evt. grove pletter på broccoliens stok og skær den i fine stykker. Del broccolihovedet i små buketter.
Hak hvidløg og ingefær fint.
Riv skallen af citronen og pres derefter saften.

Bland alle ingredienserne til og med vanillepulver i en stor skål og lad det trække i ca. 15 minutter.

Citruskylling med broccoli og cashewnødder - ingredienser

Varm en stor wok godt op. Smelt/opvarm kokosolien heri og hæld hele molevitten på. Steg i ca. 10 minutter til kyllingen er gennemstegt og broccolien er tilpas mør – der må dog gerne være bid i sidstnævnte. Tilsæt evt. lidt vand undervejs, hvis det begynder at sidde fast eller for at hjælpe broccolien lidt på vej.

Citruskylling med broccoli og cashewnødder - tilberedning

Smag til med salt og peber og server med soja.

Citruskylling med broccoli og cashewnødder - servering


 

Kategorier: Asiatisk, Fast food, Hovedretter med fjerkræ, Hverdagsmad, LCHF opskrifter, Mælkefri, Påske, Wok

Lignende opskrifter

Vis kommentarer (4)

 1. Uhm den ret er blandt mine livretter, jeg har faktisk også et indlæg om dem på min blog http://vanloseblues.blogspot.dk/2012/10/citruskylling-med-broccoli-og.html

  Jeg har tidligere fået Kuk kassen og var yderst tilfreds, den lærte mig at spise chili og aubergine, noget som jeg ikke tidligere troede jeg kunne li.
  Så jeg siger, kast dig ud i det og lad dig blive udfordret.
  Du kan jo altid tjekket indholdet for din næste levering og ændre den hvis du syntes der er for meget i som du ikke bryder dig om.
  Jeg får lige nu dognekassen (min datter elsker kartofler) kulkassen og den grønne frugtkasse (jep vi spiser meget grønt her hjemme) jeg elsker simpelthen at komme hjem fra arbejde om torsdagen, for der er der kommet nye kasser med masser af lækkerier – jeg er ihvertfald en yderst tilfreds aarstidskunde (-:

  Go for it Xenia (-;

  God aftens
  Kh Maria

  1. Nej, hvor skægt – men den er nu også god!

   Aubergine er netop en af de ting, jeg ikke bryder mig om. Fennikel er jeg også ret bange for. Men jeg tror nu stadig jeg hælder mest til at prøve det – som du siger, kan jeg jo bare starte med en uge, hvor jeg kan se, at der ikke er noget, jeg ikke kan lide, med – og så hvis jeg bliver glad, kan jeg jo senere hen prøve at udfordre mig selv lidt – måske bliver man overrasket 😀
   Og hold da op, det er da helt vildt at I kan komme igennem så mange kasser. Hold da magle!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *