Denne opskrift stammer fra bogen “Mit første køkken”, som – til trods for sit navn – ikke kun består af nemme begynderopskrifter. Der er også en del, som jeg er faldet for og enten allerede har lavet eller har tænkt mig at afprøve i den nærmeste fremtid. Fordelene (for mig) ved mange af opskrifterne er at de er lavet til to, består af få ingredienser og oftest indebærer begrænset opvask. Alle gode ting, når man bor alene 🙂 I går lavede jeg dog ikke maden til kun mig selv, men også til min veninde som var på besøg. Vi var begge meget begejstrede for denne ret – og min veninde mente at tilberedningsmetoden havde fået den almindelige koldrøgede laks til at smage som en varmrøget – hvilket kun kan være godt 🙂
Jeg brugte dobbelt så meget laks, som der var i den originale opskrift, tilsatte et fed hvidløg og benyttede cheasy fraiche 6 % frem for almindelig creme fraiche 18 %.
Opskriften kan indeholde affiliate-links.
Cremede bønner med laks og pasta
Ingredienser
- 150 g fuldkornspasta
- 400 g grønne bønner
- 2 tsk salt
- 150 g røget laks
- 150 g creme fraiche
- 1 fed hvidløg
Sådan gør du
- Bring rigeligt vand i kog tilsat saltet. Når vandet koger, tilsættes pastaen og koger i ca. 7 minutter. Tilsæt så bønnerne og lad dem koge med de sidste 3 minutters tid. Dræn.
- Skær imens laksen i små tern og pres hvidløget. Rør sammen med creme fraiche. Når pasta og bønner er færdigkogt, røres det hele sammen og serveres.