Fastelavnsboller med marcipan og fløde

fastelavnsboller-1

Jeg bliver nødt til at starte med at indrømme noget her: Fastelavnsboller har aldrig rigtigt været “min ting”. I hvert fald ikke så længe tilbage, som jeg kan huske, og det gælder egentligt de fleste udgaver. Altså, bevares, jeg kan da sagtens spise én, hvis det skal være (dog ikke dem med creme i), og i mandags købte jeg da også en fra Lagkagehuset bare for at se “what all the fuss is about”. Men når alt kommer til alt, vil jeg til enhver en tid nok vælge en anden slags kage først frem for en fastelavnsbolle. Jeg er ikke en “hvis jeg ingen boller får, så laver jeg ballade”-type! 😀

Derfor måtte der også gå over to år fra jeg startede på LCHF, til jeg overgav mig og lavede en LCHF-venlig fastelavnsbolle. Og hvis jeg skal være ærlig, kom motivationen nok lige så meget af, at jeg er træt af at føle mig som outsideren i blogland, når alle andre kaster med opskrifter på fastelavnsboller til både højre og venstre, haha! Så her får I min version!

Jeg er jo af gode grunde meget lidt kendt i fastelavnsbolleverdenen, så jeg ved ikke helt, hvad der er traditionel, hvad der gammeldags, og hvad der er svensk. Eller i hvert fald kun helt overfladisk. Jeg vidste dog, at jeg ville have en bolle, der var mere luftig end bastant, og at jeg ville have flødefyld – ikke det der kagecremehejs. Jeg googlede lidt rundt og fandt, at én type fastelavnsbolle er lavet på vandbakkelsesdej, hvilket lød lige som noget for mig. Herefter fandt jeg denne opskrift hos Arla, og konceptet med både marcipan og flødeskum som fyld føltes som lige det, jeg havde ledt efter.

Mine “vandbakkelser” blev en anelse flade i det, så næste gang vil jeg personligt forsøge at bruge fiberHUSK i stedet for alm. HUSK og at bruge varmluft i stedet for alm. ovn. Det tip er hermed videregivet, men denne udgave blev nu også helt rar alligevel, til trods for de flade boller. Fastelavnsbollerne havde en perfekt afstemt sødme, som kun kommer fra den anelse sukrin+, der er i marcipanen, lidt vanilje i flødeskummet og sukrin+-melis på toppen. Og så mætter de dejligt, så jeg havde overhovedet ikke dårlig samvittighed over at spise dem til morgenmad, thankyouverymuch! 😛

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Fastelavnsboller med marcipan og fløde

Ingen bedømmelser endnu

Antal: stk

Opskrift efter Arla. Vandbakkelser efter denne opskrift.

Ingredienser

Vandbakkelser

  • 80 g smør
  • 2 dl vand
  • 50 g mandelmel ikke fedtreduceret
  • 1/2 dl HUSK jeg prøver selv med fiberHUSK næste gang, men kan endnu ikke garantere for resultatet
  • 1 nip salt
  • 3 æg

Fyld

  • 100-150 g marcipan
  • 2,5 dl piskefløde
  • 1/2 tsk vaniljepulver
  • sukrin+ malet til melis

Sådan gør du

Vandbakkelser

  1. Forvarm ovnen til 200º varmluft.
  2. Bring smør og vand i kog i en gryde, til smørret er smeltet. Tag af varmen.
  3. Pisk mandelmel, HUSK og salt i, og pisk herefter æggene i et ad gangen. Pisk godt.
  4. Lad dejen stå i ca. 10 minutter. Lav evt. marcipanen imens, hvis du ikke allerede har den klar.
  5. Fordel dejen til vandbakkelserne på en bageplade beklædt med bagepapir i 6-8 klatter. Bag i ca. 20-25 minutter - åbn ikke ovnen, før de er helt færdige. Lad vandbakkelserne køle af på en rist.

Samling

  1. Pisk fløden til skum sammen med vaniljepulveret.
  2. Riv marcipanen groft.
  3. Flæk vandbakkelserne og fordel marcipanen herpå. Top med flødeskum og læg låg på.
  4. Sigt pulveriseret sukrin+ eller sukrinmelis over og server.
fastelavnsboller-2

Kategorier: Dessert, Kage, LCHF opskrifter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!