Lækreste Fettuccine Alfredo med kylling og broccoli

pasta-alfredo-kylling-broccoli-3

Jeg er kun lige blevet færdig med at spise, men jeg er nødt til at dele denne ret med jer hurtigt, fordi det er aldrig sjovt bare at foodgasme i sin egen lille madboble uden at kunne dele fornøjelsen med andre! Nogen i mit Facebook-feed likede denne opskrift for et par dage siden, og jeg var ikke længe om at bestemme, at den skulle klart forsøges hjemme i mit køkken. Alt i én gryde er altid et hit for mig!

Hvis I følger med på Instagram eller Facebook, ved I allerede, at jeg er fan af bønnepasta. Jeg synes vitterligt, at det fungerer helt og aldeles upåklageligt som erstatning for almindelig pasta, og det er muligt, at det skyldes, at det er så længe siden, jeg har spist rigtig pasta, men for mig smager det helt og aldeles som the real deal. Bare lige med den lille fordel, at der er byttet om på kulhydrat og protein i næringsindholdet. Bønnepasta er naturligvis lavet på bønner, som navnet indikerer, så det er ikke strikst LCHF, men nok snarere en liberal lowcarb-opskrift, vi har med at gøre her – selv om jeg nu ikke har regnet på tallene. Jeg shopper lidt mellem de to retninger med lidt andet løst kastet ind hist og her, så for mig er sådan en pastaret her superfin indimellem. Min krop trives fint med det, jeg er dejlig mæt, og det medfører ikke som sådan nogle problemer med blodsukkeret eller andet – og det er de ting, der er vigtigst for mig, når jeg vælger, hvad jeg spiser. Er du striks LCHF’er, kan du prøve at lave den hjemmelavede pasta og bare vende i saucen til sidst. Brug i så fald tilsvarende også mindre væske til saucen.

Men hvorom alting er, så var dette en ret så fantastisk ret! Jeg stegte lidt kylling på en pande først, og så blandede jeg ellers bare resten af ingredienserne i en stor gryde, tændte for varmen, ventede 10 minutter, mens jeg rørte med jævne mellemrum, smagte til, og bum, så var der serveret! Nok noget af det hurtigste, jeg nogensinde har himlet så meget over bagefter! Måske tvivler du på, at der er kylling i, men jeg lover, at det er der, selv om det umiddelbart lige gemmer sig – men du kan egentligt også bare udelade det, hvis du gerne vil undgå kød.

Jeg ved ikke, hvor meget mere jeg skal overbevise jer om, at retten er fænomenal. Jeg tænker, at I mere eller mindre kan se det ud fra billederne og opskriften. En cremet pastaret går man sjældent galt i byen med i min bog, og højst sandsynligt også din, eftersom du læser dette indlæg. Så lad os bare lade det ligge ved det for nu, og så får du i stedet opskriften med det vons!

Hov, p.s. jeg køber bønnepasta i større supermarkeder, hvor jeg bl.a. har fundet det i SuperBrugsen og Irma, eller online, fx her (reklamelink).

pasta-alfredo-kylling-broccoli-2

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Fettuccine Alfredo med kylling og broccoli

Ingen bedømmelser endnu

Antal: personer

Opskrift inspireret af Everyday Cooking

Forberedelse: 10 minutter

Tilberedning: 15 minutter

Samlet tid: 25 minutter

Ingredienser

 • 350 g kyllingeinderfilet eller hvad du lige har - kan udelades
 • 200 g bønnepasta
 • 1 broccoli
 • 3 fed hvidløg presset
 • 2,5 dl parmesan fintrevet (ca. 40 g)
 • 1/2 l piskefløde
 • 1/4-1/2 liter kyllingebouillon afhængigt af ønsket mængde og tykkelse på sauce
 • salt og peber

Sådan gør du

 1. Start med at stege din kylling, hvis du ikke har en rest, du kan bruge.
 2. Del broccoli i små buketter og skær stokken i tern.
 3. Tilsæt alle ingredienser i en stor gryde, læg låg på og bring i kog.
 4. Lad simre ved ikke alt for høj varme i ca. 10 minutter, eller til pasta og broccoli er tilpas mørt, og rør jævnligt i retten.
 5. Smag til med salt og peber og server.

Noter

Tykner din sauce ikke helt nok, kan du jævne med lidt arrowrootpulver udrørt i vand eller alternativt en æggeblomme.

pasta-alfredo-kylling-broccoli-1

Kategorier: Fast food, Favoritter, Hovedretter med fjerkræ, Hverdagsmad, Italiensk, LCHF opskrifter, Pastaretter, Vegetarisk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!