Fitbit One vs. Fitbit Flex

fitbit1

De af jer, der har fulgt med i en længere periode (især i statusindlæggene sidste år) har hørt om min Fitbit mere end én gang. Det er snart halvandet år siden, jeg investerede i min (første) Fitbit Flex, som jeg blandt andet skamroste her. Jeg er stadig enig i alle de ting, der står i indlægget (på nær at 10.000 er for mange skridt på en dag, psssh!), så som sådan har jeg ikke tænkt mig at gentage for meget af det, som I kan læse jer til der. Men selv om jeg elsker Fitbits design og funktionalitet – og ikke mindst app’en, der gør, at man kan følge med i sin fremgang ned til det mindste skridt – var der desværre nogle ting ved Fitbit Flex‘en, som ikke fungerede for mig, hvorfor jeg for snart halvanden måneds tid siden i stedet investerede i en Fitbit One. Derfor står jeg nu i den helt særlige situation, at jeg fx kan sammenligne de to, så det har jeg tænkt mig hurtigt at gøre her – i tilfælde af at der er nogen af jer, der har siddet og overvejet at investere i en gadget og joine “vi tracker vores liv”-bølgen. Det er fedt!

Først og fremmest helt kort: Begge Fitbits er i udgangspunktet bare fancy skridttællere, dog med ekstra funktionalitet også. Fitbit Flex er en tracker i et armbånd, Fitbit One er en tracker i en klips, som kan sidde i bukselinningen, i bæltet eller i bh’en fx. Sidstnævnte er smart for os kjoletyper. Begge kan tælle skridt, tælle km, tælle kalorier, registrere søvn (Fitbit One kommer med et ekstra “armbind”, som man kan have trackeren i, når man sover), og tælle aktive minutter (hhv. “Active minutes” (Flex) og “Very active minutes” (One). One’n kan i øvrigt også tælle “etager” (floors). Jeg benytter mig selv primært af tre funktionaliteter, hvilket vil sige, at jeg faktisk har skjult de andre funktioner i min app: Det, jeg holder øje med, er skridt (duh), træning (her kan man selv tracke eller registrere fx cykling eller anden træning) og søvn. Afstand (km) har jeg valgt fra, fordi jeg alligevel også har min Moves-app til at holde øje med det.

fitbit2

Selv om jeg var glad for min Fitbit Flex, var der som sagt et par ting, der irriterede mig. For det første var selve opladerfunktionaliteten – til trods for at resten af Flex’en er superfint design – virkeligt dårligt lavet. Jeg skulle altid kæmpe for overhovedet at få den til at forbinde, og det krævede minimum 5 minutter plus gerne lidt papir og elastikker. Ikke skidefedt. Herudover er armbåndet unægteligt mere tydeligt end One’n er, da sidstnævnte jo kan gemmes under tøjet. Jeg vænnede mig egentligt ret hurtigt til det sorte og ret anonyme armbånd, men jeg skal da gerne indrømme, at det føles rart at kunne have “nøgne” håndled – især til fester eller andet, hvor man gerne vil være lidt pænere i det. Omvendt risikerer man ikke at glemme trackeren, fordi den netop bare sidder på håndleddet altid. Jeg har glemt min One én på en lang gåtur, og så føler man sig altså lidt dum bagefter (selv om man heldigvis kan indtaste skridtene manuelt, hvis det går helt galt).

One’n er altså meget mere diskret, hvilket jeg er fan af! Den har i øvrigt den fordel, at man kan aflæse sine fremskridt direkte på trackeren – i præcise tal og ikke blot i de lysende prikker, som Flex’en kan klare. Herudover er opladeren meget smartere – det er bare at klikke i, og så er man flyvende, og det var faktisk det, der primært fik mig til at skifte. One’n er faktisk også billigere end Flex’en, hvilket klart også har noget at sige, når man jo gerne også vil have penge til kjoler og så’n! 😀 Til gengæld – og det var mit største issue, da jeg først skiftede – tæller One’n altså færre skridt end Flex’en gør, så jeg kommer ikke lige så højt op. Når man tænker efter, giver det dog god mening. Min One sidder ved mit brystben (hedder det det?), så det er kun, når hele min krop bevæger sig i “gåbevægelser”, at den tæller. Flex’en sidder til gengæld på håndleddet, så alle håndbevægelser tæller med. Og jeg er faktisk et menneske, der gestikulerer ret meget, når jeg taler, er jeg siden blevet opmærksom på. Eller prøv bare at tænk på, når man laver mad. Ganske vist sidder den på ens ikke-dominerende hånd, og jeg pisker selvfølgelig ikke med venstre hånd, men alligevel. Jeg tror på, at de resultater, jeg får nu, er meget mere rigtige, end de andre faktisk var. Selv om det hele selvfølgelig i sidste ende bare er relativt, og derfor sagtens kan bruges til at sammenligne sin aktivitet fra dag til dag.

Uanset at de begge har sine bugs, kan jeg slet ikke forestille mig at skulle undvære den helt. Min Flex gik helt i sort på et tidspunkt, da jeg stadig brugte den, og jeg gik nærmest i panik. Hvad hvis den døde helt? Jeg kunne jo ikke engang gå ned for at købe en ny, for så ville mine skridt ikke blive tracket! (ja, jeg ved det godt!) Man bliver afhængigt, men jeg tænker ærligt talt, at der er en del værre ting at være afhængig af. Fx har jeg i år endnu ikke haft én eneste dag, hvor jeg har gået under de 10.000 skridt. Det er da ret godt!

fitbit3

Så ja – det var vist det lange af det korte. Herunder opridser jeg lige forskellene kort i punktform. Og hvis I skulle være blevet lokket til at hoppe med på vognen kan I altså efterhånden købe dem mange steder, både i fysiske butikker og online. Fx Fitbit Flex her og Fitbit One her.

Fitbit One Fitbit Flex
☻ diskret og skjult

☻ oplader fungerer uden problemer

☻ holder i øvrigt strøm længere

☻ tæller mere nøjagtigt skridtantal?

☻ viser fremskridt direkte på trackeren

☻ kan også tælle etager (floors)

☻ billigste Fitbit

☻ man glemmer ikke at tage den på

☻ nem at have på, uanset tøj

☻ pænt design, alt taget i betragtning

☻ giver lidt flere skridt 😛

☹  man kan glemme at tage den på

☹ smart at den kan sidde i BH’en. Men har man noget meget nedringet på, kan man altså godt komme i problemer alligevel…

☹ opladeren driller (min gør i hvert fald, og jeg har prøvet to)

☹ mere upræcis ift. skridt – pga. håndledsbevægelserne

☹ holder strøm kortere end One’n

☹ lidt dyrere

Kategorier: Produkter/råvarer

Lignende opskrifter

Vis kommentarer (8)

 1. Jeg bliver helt lykkelig af at se, at du en dag har nået præcis 12.000 skridt. Samtidig er det næsten ikke til at bære, at du på et par af dagene er SÅ tæt på en rundt tal, haha 😛

  Anyways, så er jeg fast besluttet på at prøve One’n, så snart min løn tjekker ind!

 2. Jeg har en Fitbit Charge, som jeg er super glad for. Jeg fik den for ca 2 uger siden – og aldrig har jeg gået så meget i det daglige – og taget så mange trapper. I sidste uge blev det til 65 km 🙂
  Det er en fin lille sag – og super at den overfører data, uden man selv skal gøre noget. Min Fitbit holder batteri i ca 14 dage – og så får jeg en mail, når den skal lades op.

  Bedste hilsner Kathe

  1. Jeg kiggede også på Charge’n, da jeg udskiftede min Flex faktisk, men jeg endte med at vurdere, at den nok ville være for “tydelig” for min smag. Men det er netop en kæmpe stor motivation! Nogle synes måske, det lyder lidt fjollet, men jeg havde bestemt ikke gået så meget, som jeg har det sidste halvandet år, hvis det ikke havde været for min(e) Fitbit(s) 😀
   I øvrigt imponerende batteritid på Charge’n der!

 3. Hej Xenia

  Super tak for dine gode indlæg om FitBit. Jeg har selv Flex, hvilket jeg elsker (og min oplader virker godt 😉 måske de har forbedret den?)
  Men jeg synes altså lidt du mangler en væsentlig detalje, som jeg ikke synes at kunne finde. 🙂 (Måske det er gået min næse forbi?) men hvad med vennefunktionen? Hvor man kan synkronisere med sine venner og dyste om flest skridt på en dag, en uge eller i weekenden, eller nå dit daglige mål først ?? 🙂 jeg elsker den funktion, fordi den får mig til at kæmpe lidt mere og gå lidt mere til den. (Jeg bruger også min FitBit til at være altiv, og har haft et stigende vægttab siden jeg anskaffede mig vidunderet)

  Fortsæt en dejlig dag 🙂

  1. Måske du bare har været mere heldig end jeg – det håber jeg da for dig!
   Du har ret i, at jeg ikke nævnte vennefunktionen – det er nemlig umiddelbart en, jeg stort set ikke bruger. Jeg har én veninde, der har en Fitbit, og hende er jeg da venner med derinde, men jeg er egentligt nok ikke det store konkurrencemenneske, så for mig gør lige den del ikke den store forskel 😉
   Tillykke med vægttabet i øvrigt, flot klaret!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *