Umiddelbart virker tærte måske ikke lige som det mest oplagt valg, når man undgår korn. Ikke desto mindre var det det, min aftensmad stod på tre aftener i sidste uge. “Tricket” består ganske enkelt i blot at udelade tærtebunden. Det er absolut ikke et originalt eller nyt trick, men det løser problemet med bravur. For helt ærligt, så er det jo ikke bunden i en tærte, som smager godt 😉 Der findes garanteret en masse gode kornfri og LCHF opskrifter på en decideret tærtebund, hvis man ikke vil undvære dejfornemmelsen, men for mig fungerer det helt fint uden. Og så er det jo lysår nemmere!
Især i denne tærte synes jeg fint man kan udelade bunden, da hasselnødderne giver en fin strukturmæssig kontrast til det bløde tærtefyld. De tilfører den sprødhed, som man måske normalt ville forvente fra (en god) tærtebund. Problem solved! Og at nødderne så samtidig giver lækker smag, gode fedtstoffer og en herlig duft, når de rister i ovnen, er jo bare en skøn bonus! 😀 Det er i hvert fald ikke sidste gang jeg putter nødder i en tærte – uanset om jeg udelader tærtebunden eller ej.
Opskriften kan indeholde affiliate-links.
Grønkålstærte med hasselnødder
Ingredienser
- 250 g grønkål
- en klat smør eller kokosolie til stegning
- 6 æg
- 2,5 dl fløde
- 100 g revet emmentaler eller anden ost
- salt og peber
- 100 g hasselnødder
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 180º varmluft.
- Hvis du ikke har været doven og købt færdigordnet grønkål, ribbes de store blade og kålen hakkes mellemfint.
- Smelt smør eller kokosolie i en sauterpande eller gryde og svits grønkålen kort heri. Læg låg på og lad kålen dampe indtil den er faldet lidt sammen.
- Hak hasselnødderne groft.
- Pisk æggene sammen med fløde, revet ost og salt og peber.
- Fordel grønkålen i et tærtefad i et jævnt lag og hæld æggemassen udover. Drys med de hakkede nødder.
- Bag tærten i ca. 25 minutter, eller til den er gennembagt og svagt gylden på toppen. Lad tærten hvile 5 minutter, inden den skæres ud.
Noter
Tærtefyld efter Katrine Klinkens "Måltider".