Havregrynscookies med chokolade og nødder

Havregrynscookies med chokolade og nødder

Disse cookies er fra Amos “Den Store Bagebog 3: Året Rundt”. Officielt hedder de ‘julecookies’, men jeg har valgt et lidt mere sigende navn 😉 Der er efter min mening ikke som sådan noget særligt juleagtigt ved dem i forhold til cookies, jeg normalt plejer at lave. Måske kan havregryn kendetegnes som juleagtigt? Under alle omstændigheder var de dog supergode. Jeg var faktisk startet på min sædvanlige cookieopskrift, da jeg så kom i tanker om at jeg ville prøve denne. Jeg har for ikke så lang tid siden smagt nogle havregrynscookies hos nogle bekendte, og siden da gerne ville lave nogen. Meget passende købte jeg kort efter denne kogebog, og det kan sagtens være, at det er der, de også har fået opskriften fra, for det smagte præcist lige så godt. Fantastisk heldigt alligevel!

Jeg synes, det er superlækkert med havregryn i. Ikke at jeg nu elsker almindelige cookies mindre, men havregrynene giver ligesom bare lidt mere struktur og mæthed. Men generelt er cookies jo bare en fantastisk opfindelse!

Her får I opskriften, som jeg lavede den. Jeg har ændret lidt på mængderne i forhold til de oprindelige opskrift, udskiftet halvdelen af sukkeret med brun farin og tilsat nødder.

Havregrynscookies med chokolade og nødder

0 fra 0 stemmer
Antal: 24 stk

Udskriv

Ingredienser

  • 180 g smør blødt
  • 90 g sukker
  • 90 g brun farin
  • 2 æg
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 200 g hvedemel
  • 110 g havregryn
  • 300 g chokolade grofthakket
  • 50 g hasselnødder grofthakkede
  • 50 g mandler grofthakkede

Sådan gør du

  • Chokolade og nødder hakkes groft. Gerne i foodprocessor.
  • Smør og sukker piskes lyst og luftigt. Et lille tip, som jeg vist også har nævnt før, er, at hvis man er for utålmodig til at vente på, at køleskabskoldt smør bliver blødt, kan man give det 10-20 sek. i mikrobølgeovnen ved højeste effekt. Så bliver det perfekt at arbejde med (jeg er ikke den tålmodige type, kan I nok høre).
  • Æg og vanillesukker piskes i. Melet røres i.
  • Chokolade, nødder og havregryn vendes i. Det kan være lidt hårdt at blande, men sørg alligevel for at det hele er blandet godt ind i dejen. Med en røremaskine går det som en leg.
  • Dejen sættes på to bageplader beklædt med bagepapir. Jeg lavede toppe cirka på størrelse med golfbolde, men man bestemmer selvfølgeligt selv.
  • Bages ca. 20 minutter ved 180º varmluft indtil de er svagt sprøde/hårde ved let tryk. Pga. havregrynene flyder cookiesene ikke så nemt ud, som slagsen uden havregryn har tendens til.
Havregrynscookies med chokolade og nødder

 


 

Kategorier: Efterår, Favoritter, Kage, Mælkefri, Snacks, mellemmåltider & andre lækkerier

Lignende opskrifter

Vis kommentarer (8)

  1. Er det meningen at dejen skal være hård ingen den kommer i ovnen eller skal den var lidt “fedtet” 🙂

    1. Den skal være sådan en mellemting. Jeg plejer at forme den med to spiseskeer, så den er så hård at man kan sætte den i toppe, som ikke flyder ud – men samtidig ikke så hård, at den er alt for svær at blande. Giver det mening?

    1. Nej, det er det bestemt ikke 🙂 Alle mine opskrifter herinde, der er LCHF, ligger dels i kategorien LCHF, hvilket du kan se øverst i opskrifterne, og så er de i øvrigt også samlet her 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *