Helstegte fladfisk, sød blomkålsmos samt grønkål med jordskokker og appelsin

IMG_3132

Som jeg jo fortalte i går, modtager jeg Aarstidernes LowCarbKasse denne uge. Og lad mig bare starte med at sige, at da jeg kom hjem fra job i går, føltes det nærmest som juleaften! Forventningens glæde alene, da jeg gik ind i min opgang og op ad trappen, og vidste at der ville stå en fin kasse med masser af lækkerier uden for min dør, var nærmest ubærlig for den utålmodige type aka. mig. Og at pakke kassen ud med alle de fantastisk lækre råvarer er virkeligt noget, jeg meget nemt kunne vænne mig til! Til trods for at jeg jo godt vidste, hvad kassen reelt ville indeholde. Jeg har jo aldrig fået noget fra Aarstiderne før, så jeg var lidt spændt på, hvordan det ville være – selv om jeg kun har hørt godt – og hvordan kassen ville have det med at skulle stå i min opgang og vente, mens jeg var på job. Heldigt at man har ærlige naboer 😉

Nåmmen menuen i går stod jo oprindeligt på helstegte fladfisk med søde kartofler, grønkål og kapers, men jeg endte (som I måske næsten havde regnet ud!) med at lave en lidt anden ret – dog med de samme hovedkomponenter og i hovedtræk det samme måltid. Aarstidernes opskrift var “bare” stegte fisk med en grønkålssalat med masser af rå rodfrugter. Og det havde da for så vidt sikkert også været ganske lækkert, men da jeg kom hjem efter både cykeltur og gåtur i gårsdagens klamhedsvejr, havde jeg brug for noget lidt varmende og comfortagtigt – og så virkede en mos oplagt! Især da jeg havde en blomkålsrest i køleskabet, som ville være ideel deri. Jeg synes faktisk, at resultatet blev supergodt! Jeg foretrækker lidt simplere salater, og det var lige netop sådan en grønkålssalat jeg endte med – med masser af lækker smag og sprødhed. Mosen var virkeligt lækker og fløjlsblød – og takket være blomkålen som base en del mindre overvældende sødlig, som ren rodfrugtsmos i min optik godt kan have tendens til at have. Og så var der fiskene! Lad os bare sige, at jeg var lidt påpasselig, da jeg hev to hele (?) fisk ud af pakken – med ben i og det hele! Det er jeg altså ikke helt vant til at arbejde med, men de skulle jo bare (endte jeg med at formode) hele på panden, så som sådan var det ikke så svært, som jeg først frygtede. Jeg foretrækker dog til enhver en tid fiskefileter uden ben m.m. – det er altså nemmere at spise. Men smagen var fantastisk! Mild og lækker fisk – og af mere held end forstand havde jeg vist fået stegt dem helt perfekt!

Jeg endte med at have tilbehør til 3 dage, så jeg tror, jeg skubber andendagsmåltidet en dag og spiser den sidste fisk i aften med det resterende tilbehør. Sådan en fisk er altså lige lidt for omstændig til madpakken 😛 Man gør i øvrigt virkeligt sig selv en tjeneste, når man laver mos, hvor grøntsagerne er kogt/dampet i fløde først. Det giver en helt anden cremethed, end når man bare damper dem “normalt” – det tager lidt længere tid for grøntsagerne at blive møre, men jeg synes, det er det hele værd! Prøv det lige, hva’ 😉

Og hey, sidste nyt: Nu kan jeg også lide kapers! Sikke voksen jeg dog ender med at blive altså! 😀

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Blomkålsmos med pastinak og sød kartoffel

Ingen bedømmelser endnu

Antal: personer

Ingredienser

  • 350 g blomkål
  • 150 g pastinak 1 stor
  • 200 g sød kartoffel
  • 2 dl piskefløde
  • riiigeligt salt

Sådan gør du

  1. Skræl pastinak og sød kartoffel og skær i tern. Skær blomkål i mindre stykker.
  2. Bring grøntsager og fløde i kog i en gryde, og læg låg på. Lad det hele dampe mørt - det tager lidt tid, men det dét værd. Giv det ca. 30 minutter og tjek, om det er klart.
  3. Blend grøntsagerne og fløde i en foodprocessor eller med stavblender sammen til en fløjlsblød mos. Smag til med godt med salt - lov mig, at I ikke er nærige her, for en sådan sød mos kan virkeligt trække godt meget salt - mere end man tror - og uden er den ret fad i smagen!

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Grønkål med jordskokker og appelsin

Ingen bedømmelser endnu

Ingredienser

  • 100 g grønkål ribbet vægt
  • 100 g jordskokker med skræl
  • 1 lille appelsin
  • saften af 1/2 appelsin
  • en god sjat olie fx raps- eller oliven-
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  1. Fjern ribberne fra grønkålen og skyl. Snit kålen fint i din foodprocessor sammen med lidt salt.
  2. Vask og skrub jordskokkerne og snit dem i tynde skiver - brug gerne foodprocessoren med snitteskive.
  3. Del appelsinen i fileter.
  4. Bland grønkål, jordskokker og appelsinfileter og vend med appelsinsaft og olie. Krydr med salt og peber.
 Helstegte fladfisk, sød blomkålsmos samt grønkål med jordskokker og appelsin

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Helstegte fladfisk med hvidløg og kapers

Ingen bedømmelser endnu

Ingredienser

  • 2 flåede fladfisk
  • en god klat smør
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk kapers
  • salt og peber

Sådan gør du

  1. Smelt en god klat smør på en pande, og brun fiskene på begge sider ved god varme, til de er fint gyldne.
  2. Pil imens hvidløg og hak fint.
  3. Skru ned for varmen på panden og tilsæt hvidløg og kapers + evt. en ekstra klat smør. Steg fiskene færdige ved moderat varme i 8-12 minutter. Krydr med salt og peber.
IMG_3121
IMG_3139

Kategorier: Gæstemad, Hovedretter med fisk og skaldyr, Hverdagsmad, LCHF opskrifter, Salater, Tilbehør

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!