Hønsesalat

honsesalat-3

Der er én ting, og kun én, ved denne opskrift, som jeg ville ønske, jeg kunne gøre om. Nej, det er ikke smagen, den var helt i top, og nej, heller ikke sværhedsgraden, for det var faktisk übernemt. Det, jeg fortryder, er, at jeg ikke lavede den noget før, så jeg kunne have haft den med til julefrokost 2. juledag. Det er jeg ret overbevist om, at min familie ikke havde haft noget imod!

Men når nu det så er for sent, har jeg da heller ikke noget imod bare at få mig sådan en luksusfrokost selv på en (højhellig) mandag, som oven i købet var årets sidste (nej, den joke bliver aldrig gammel). Faktisk er hønsesalat en af de få af “den slags” salater, som jeg overhovedet bryder mig om. Kan vi kalde dem mayonnaisesalater? Men I ved godt, hvad jeg mener, ikke? Dem, der som udgangspunkt bliver solgt i plastbøtter, ofte med et stort K påtrykt 😀 Måske det er fordi, jeg ikke bryder mig så meget om mayo i alt for store mængder, eller også er der andre af mine særheder ting, der spiller ind, men i hvert fald er “mayonnaisesalater” normalt ikke lige min ting. På nær hønsesalat altså, som jeg af og til godt kan finde på at købe (ja, færdiglavet og alt muligt :O). Men i mandags lavede jeg den altså selv – og jeg behøver vel ikke at sige, at det var meget bedre?

Det er jo altid farligt at bruge ord som “klassisk”, men jeg vil alligevel vove at påstå, at denne hønsesalat er den klassiske udgave. Det er høns (ok, kylling), champignon og asparges i en dressing. That’s it. Så simpelt, men så godt. Og oven på det yderst lækre rug(ish)brød, som jeg delte opskriften på i går, pyntet med sprød bacon og godt med agurk on the side – så er jeg en ret så happy camper!

honsesalat-1

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Klassisk hønsesalat med champignon og asparges

Ingen bedømmelser endnu

Antal: portioner

Opskrift inspireret af foodfanatic

Ingredienser

 • 1 stort kyllingebryst ca. 200 g
 • 200 g champignoner
 • 100 g aspargessnitter

Dressing

 • 1,5 dl creme fraiche jeg bruger 18%
 • 3 spsk mayonnaise
 • 1 tsk dijonsennep
 • salt og peber

Til servering

 • godt brød fx hørfrøbrød eller kernebrød med macadamia
 • frisk spinat
 • sprødstegt bacon
 • purløg
 • agurk
 • eller hvad du har lyst til...

Sådan gør du

 1. Forvarm ovnen til 180º varmluft. Læg kyllingebrystet på en bageplade beklædt med bagepapir, krydr med salt og peber, og steg i ca. 30 minutter.
 2. Hvis du serverer bacon som topping, hvilket jeg selvfølgelig anbefaler, kan du stege dette på en pande først, og herefter lægge det til side. Skær herefter champignoner i skiver, og steg dem i baconfedtet.
 3. Lad både kylling, champignon og bacon køle helt af, inden du fortsætter.
 4. Bland dressingen af creme fraiche, mayonnaise, dijon og salt og peber.
 5. Skær kylling i mindre stykker og dræn aspargessnitterne. Vend kylling, asparges og champignon i dressingen og smag til.
 6. Server på brød over et leje af spinat. Pynt med sprødstegt bacon, friskklippet purløg og giv gerne lidt agurk eller andet grønt til også.
honsesalat-2

Kategorier: Favoritter, Frokost, Hovedretter med fjerkræ, LCHF opskrifter, Mormormad, Påske

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!