Hummus

Jeg eeeelsker hummus. Og faktisk er jeg nok lidt mærkelig med hensyn til hummus, da jeg faktisk allerbedst kan lide den lun. Ej, jeg ved jo ikke hvordan andre har det – jeg ved bare, at det er mere kotyme at spise det koldt. Men hvis man laver hummussen lige efter man har kogt kikærterne og så spiser den med rugbrød og gulerødder, er det virkeligt lækkert, hvis I spørger mig.

De fleste har sikkert deres helt egen måde at lave hummus på. Men hvis man alligevel mangler lidt inspiration eller aldrig har prøvet at lave det selv før, synes jeg i hvert fald at min udgave er et udemærket bud 😀 Og så lige en ekstra lille bemærkning: Man kan naturligvis sagtens bruge ærter fra dåse, men gør jer selv den tjeneste selv at udbløde og koge dem – det bliver en milliard gange bedre!

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Hummus

Ingen bedømmelser endnu

Antal: portioner

Giver en stor portion - 4-8 portioner

Ingredienser

 • 250 g tørrede kikærter eller alternativt 2 dåser
 • 3 fed hvidløg
 • 2 spsk tahin
 • 2 tsk spidskommen
 • 2 tsk salt eller efter smag
 • 1 citron saften heraf
 • 1 dl olivenolie
 • vand til at tilpasse konsistensen med

Sådan gør du

 1. Sæt kikærterne i blød i rigeligt vand natten over - 10-12 timer.

 2. Iblødsætningsvandet hældes fra og kikærterne koges i nyt vand evt. tilsat en bouillonterning i omkring fem kvarters tid. Det er vigtigt at man koger ærterne i nyt vand og ikke bare bruger vandet fra iblødsætningen, da kikærterne udskiller nogle giftstoffer i iblødsætningsprocessen.

 3. De kogte kikærter (eller drænede fra dåse) blendes herefter med resten af ingredienserne. Ovenstående mængder passer min smag, men husk selv at smage til så det er, som du kan lide det!

Kategorier: Fast food, Favoritter, Forretter, Frokost, Mælkefri, Snacks, mellemmåltider & andre lækkerier, Vegetarisk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!