Hverdagsmåltider: Langsomme mandage, nødrationer og en gammel favorit

hverdagsmaaltider140316-collage

Mandag er for mig en rar og blød start på ugen. Jeg har først sen forelæsning, og selv om det på mange måder også er ret irriterende, da det netop gør, at man ikke kan gøre så forfærdeligt meget med sin dag, er det nu egentligt ret heldigt og herligt, at jeg kan tage mig god tid til at komme i gang med en ny uge. I går udnyttede jeg dette til at tage nogle billeder af mine måltider til jer undervejs i løbet af dagen. Det er efterhånden længe siden, vi sidst har haft et af disse indlæg på banen herinde, og I plejer at synes om dem.

Som sagt møder jeg sent, så både morgenmad og frokost blev indtaget hjemme, hvilket altid indbyder til lidt mere spændende måltider end madpakker og forhastede morgenmåltider gør. Lige for tiden er jeg i gang med en 30-dages yogaudfordring, så det fik jeg af vejen som det første, da jeg stod op, hvorefter jeg lavede mig nedenstående lækkerbisken af en morgenmad: røget laks, røræg og tomater og agurker. Gavmildt drysset med salt og peber – og efter jeg tog billedet puttede jeg også en klat creme fraiche 38% oven på laksen. Det eneste, der kunne have gjort det bedre (og pænere, ser jeg nu) er måske et drys purløg, men det havde jeg ikke lige hjemme. Og jeg klarede mig ret fint uden, skal jeg hilse og sige.

hverdagsmaaltider140316

Min frokost var rester fra fredagens suppe, som var lige så god i går, som den var, da jeg først lavede den. Har du endnu ikke fået prøvet den opskrift (og hvis ikke, er du tilgivet, den er trods alt kun et par dage gammel!), synes jeg helt klart, at du skal skrive den på listen. Så lækkert og friskt og mættende. Og efter den suppe havde var jeg klar-parat til at bevæge mig mod studiet. Jeg går i øvrigt altid derud, når jeg møder sent, da jeg så får størstedelen af mine skridt overstået med det samme. 

thaisuppe-2

På vej hjem fra studiet et par timer senere, begyndte jeg at blive lidt småsulten. Jeg kunne mærke trangen til bare at købe et eller andet nemt og junk-agtigt, men jeg gør mit bedste for at være standhaftig for tiden, så i stedet tyede jeg til min nødration af ostehapser og i dagens anledning også en snackpølse fra Hanegal, som jeg købte, da jeg handlede. Jeg fik ikke lige taget et billede af dette. Ostehapserne har i øvrigt jeg næsten altid to af i min taske, når jeg er på farten – til netop dette formål. 

Aftensmaden bød på en gammel favorit, nemlig dette cremede kyllinge- og broccolifad. Det er ikke gourmet, men det smager bare virkeligt, virkeligt godt! En på Instagram tippede om at tilføje stegt bacon og ost på toppen, og det skal jeg absolut prøve næste gang! Tip hermed videregivet.

cremet_kyllinge_broccolifad-1

Til sidst en kop te. Den ser meget kraftig ud, og det var den nok også. Jeg gør nogle gange det, at jeg laver en kop te, lige inden jeg går i bad. Så er den tilpas drikkeklar, når jeg kommer ud – men den kan også blive lidt stærk, hvilket dog ikke gør noget lige ved de slags teer, jeg drikker. I går nuppede jeg vist en chaite – hvid te med honning og vanilje, hvis jeg husker rigtigt. Og en lille teskefuld kokosolie deri for at give ro. Og det var alt, folkens!

hverdagsmaaltider140316-1

Husk, at hvis I vil se flere hverdagsmåltider, kan I følge med på Instagram eller Facebook, hvor jeg ofte poster billeder af mine daglige måltider – og alt muligt andet derudover! 😀

Kategorier: Hverdagsmåltider

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!