Hvidløgssnegle

Endnu en god aktivitet jeg lavede sammen med min kusine i fredags var at vi bagte disse hvidløgssnegle. De passede perfekt til den pastaret, jeg lavede til aften, som I selvfølgelig får opskriften på senere. Og så kan hun heldigvis (også) godt lide at bage, så selvom det ikke var det længste eller mest avancerede projekt, tror jeg, hun syntes det var skægt at være med til. Nogle af jer har formentlig allerede set opskriften enten hos Newyorkerbyheart eller hos LaTascha, hvor de oprindeligt stammer fra. Men jer af jer der ikke har, eller endnu ikke har prøvet dem, får den lige her. For den er helt sikkert det værd. Med undtagelse af at jeg syntes det manglede det salt, var de geniale. Og de smagte mere eller mindre præcist lige som de frosne hvidløgsflutes man kan købe – hvor disse bare har den forde,l at man ved, hvad der er i. Og i princippet er de nok også billigere, selvom de frosne heller ikke er voldsomt dyre… 🙂

Vores blev til en masse minisnegle frem for 12 lidt større, da min kusine rullede dejen ud og den blev mere lang end bred. Men det gjorde absolut ingenting. I virkeligheden var det faktisk nok bedre for min fætter i hvert fald, da de passede bedre til en to-årigs hånd. Og eftersom vi var tre voksne og to børn og spiste hele fadet, kan jeg vist roligt sige, at de faldt i god jord hos alle 😀

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Hvidløgssnegle

Ingen bedømmelser endnu

Antal: minisnegle

En virkeligt god undskyldning for at spise hvidt brød og smør og hvidløg

Forberedelse: 10 minutter

Tilberedning: 15 minutter

Samlet tid: 1 time 55 minutter

Ingredienser

Dej:

  • 1 dl vand lunkent
  • 1/2 dl mælk
  • 25 g gær
  • 1 tsk sukker
  • 1 1/2 tsk salt originalopskriften siger kun 1, men jeg syntes som sagt godt, at de kunne tage lidt mere
  • 1 spsk olie
  • 250 g hvedemel

Fyld:

  • 30 g smør blødt
  • 3 fed hvidløg
  • 1 håndfuld persille

Sådan gør du

  1. Bland vand og mælk og opløs gæren heri. Rør salt, sukker og olie i og til sidst melet lidt ad gangen. Ælt godt sammen og lad hæve i 1 time.
  2. Ælt dejen igennem og rul den ud. Hvis man vil have 12 passer det nok meget godt med ca. 30x40 cm. Til de minisnegle, vi lavede, vil jeg skyde på at stykket var 20x50 cm. Bland smør, presset hvidløg og hakket persille sammen og smør ud på dejen i et jævnt lag.
  3. Rul dejen stramt sammen på den lange led og skær i stykker på 2-3 cm. Læg i en bradepande med bagepapir, så de kommer til at røre hinanden, når de hæver op. Lad efterhæve i 30 minutter.
  4. Lad ovnen forvarme til 200º, mens sneglene efterhæver.
  5. Bag i ca. 15 minutter, til de er fint gyldne.

Kategorier: Brød, Påske

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!