“I’d rather be a little weird than all boring.”

I dag er det jo som bekendt min fødselsdag (yayayay og hurra hurra!) Og på sådanne dage er det jo fødselsdagsbarnet, der er i centrum, det ved alle og enhver. Så selv om jeg faktisk hader at være i centrum, vælger jeg nu alligevel at benytte lejligheden til, som den evige last mover og den allersidste i blogland, at hoppe med på den dér “fortæl 20 tilfældige ting om dig selv”-leg, der har floreret på både Instagram og diverse blogs det sidste stykke tid. Og det kræver jo faktisk lige lidt tid og overvejelse at finde på 20 forholdsvist interessante ting om én selv! Især for jer, der har fulgt med længe, er nogle af tingene nedenfor måske old news, men måske der alligevel er nogle af tingene, der vil være nyt – nu må vi se!

Men i hvert fald – tillykke med min fødselsdag, og her kan I lære mig lidt bedre at kende:

1. Jeg er 24 år gammel, har en bachelor i dansk og engelsk og arbejder som projektkoordinator i It-afdelingen på Roskilde Universitet.
Det er vist en sådan rimeligt klassisk “hvem er jeg”-agtig præsentation, ikke?

2. Jeg ELSKER mit job!
Jeg har været i min afdeling i i alt 2,5 år – før min nuværende stilling var jeg fuldtidsansat AC-medarbejder et par måneder, og før det studentermedhjælp. Min nuværende ansættelse er dog desværre kun som en halvårlig projektansættelse, og jeg gruer allerede for udgangen af marts, når jeg skal sige farvel! (selv om jeg da i mit stille sind håber på, at de kan finde på noget nyt til den tid!)

3. Fridage stresser mig.
Jeg er pludseligt blevet typen, der er vant til at lave noget hele tiden – det har jeg ellers ikke været tidligere, hvor jeg sagtens kunne bruge flere dage på at lave ingenting og alligevel ikke synes, at det var nok. Nu får jeg sådan lidt halvstress ved tanken om flere dage i streg, hvor jeg ikke har planlagt noget – hvorfor juleferien faktisk virkede temmeligt uoverskuelig! Heldigvis kom nogen og nogen andre og underholdt mig + internetter, bøger og julefilm er opfundet, og pludseligt gik tiden nærmest alt for stærkt!

5. Jeg læser meget. Som i rigtigt meget!
Jeg er nok indbegrebet af det, man kalder en bogorm og/eller læsehest. I 2012 læste jeg faktisk over 200 bøger, hvilket jo er helt ekstremt! I ’13 kom jeg “kun” op på en 120-ish stykker. Og det er ikke engang fordi jeg læser hele tiden eller noget – men jeg læser vist hurtigt, hvilket bestemt hjælper på den konto. Den gode George R. R. Martin har skrevet “A reader lives a thousand lives before he dies (…). The man who never reads lives only one.” Det er så sandt, som det er sagt skrevet!
I kan i øvrigt følge (noget af) min læsning på min bogblog her – eller på Goodreads!

6. Jeg er stort set altid den yngste.
Det her punkt er faktisk tyvstjålet fra en af de utallige andre indlæg, men det passede bare så godt, at jeg blev nødt til at hugge det! I stort set alle sammenhænge i mit liv er jeg nemlig altid den yngste. I min(e) vennegrupper, på jobbet, hele vejen op igennem min uddannelse m.m. Og det har aldrig generet mig, eftersom det jo altid har været sådan. Jeg startede vist lidt tidligt i skolen, men jeg har både været på efterskole og haft sabbatår efter gymnasiet, så det er ikke engang sådan, at jeg føler,  jeg er “gået glip af noget” eller har sprunget noget over, som andre normalt prøver. Derfor føler jeg heller ikke, at jeg har travlt ift. den dér kandidat, som jeg jo nok bliver nødt til at tage på et tidspunkt

7. Jeg gider ikke tage min kandidat.
Det her punkt kræver lidt uddybning. Det er ikke fordi, jeg ikke gider at tage en kandidat generelt – jeg gider bare ikke tage den i dansk og engelsk på RUC. Jeg har både overvejet at tage den på KU bare i engelsk, men de kræver at jeg tager et helt års ekstra supplering, hvilket jeg ikke synes er fair, når jeg i forvejen har en ret så sproglig bachelor. Herudover overvejer jeg at skifte bare dansk ud med et andet fag – evt. datalogi (se punkt 11). Men som det er nu, ved jeg faktisk ikke, hvad det ender med. Og jeg gider ikke at starte på noget, før jeg er sikker på, at det er det, jeg vil!

8. Jeg ville ønske, jeg var bedre til fransk.
Jeg havde fransk i gymnasiet og boede derefter et halvt år i Bruxelles, så jeg kan egentligt sproget sådan ok – til husbehov. Men jeg ville ønske, at jeg kunne det bedre! Det er desværre bare ikke noget, der er så nemt at holde ved lige, synes jeg.
Je m’appelle Xenia et aujourd’hui, c’est mon anniversaire! (nææh, helt uden google translate og alt muligt! Og hvis det er forkert, må I gerne rette – jeg bliver kun meget lidt flov ;P)

9. Jeg er en doven stræber.
I hele min uddannelse og i mange andre sammenhænge har jeg altid fået gode resultater – og blevet skuffet, hvis jeg har fået “middel” karakterer eller andet. Men det er faktisk ikke fordi, jeg har gjort særligt meget for det, hvilket jo er en vildt irriterende evne at have (for andre, forstås). Jeg selv har egentligt været ganske tilfreds med det 😉

10. Jeg kan ikke tåle gluten – men nogle gange er mavepinen dét værd.
Det står efterhånden soleklart, at det dér gluten bare ikke er noget, min mave synes om. Derfor undgår jeg det jo naturligvis størstedelen af tiden. Men nogle gange er den efterfølgende mavepine og tømmermændsagtige andendag alligevel dét værd, så jeg vælger at spise (eller drikke) noget glutenholdigtvel vidende at det får konsekvenser. I princippet er det vel ligesom, når man drikker alkohol – vel vidende at man måske får rigtige tømmermænd dagen efter?

11. Jeg er humanist – men arbejder i en it-afdeling!
Efterhånden er vi endt på, at jeg må være “humanist med it-flair” – for uden at generalisere, kan vi nok ikke kan komme udenom, at det i hvert fald har været de færreste af mine medstuderende, der har været superskarpe på it-området. Alligevel er det faktisk det felt, jeg arbejder i lige nu – og jeg bestræber mig på så vidt muligt at blive i denne verden, hvis det kan lade sig gøre! Jeg kan efterhånden rigtigt meget it – men jeg har altså faktisk ikke papir på noget af det, hvilket jo sådan set er lidt en skam…

12. Jeg er faktisk OK musikalsk.
I gymnasiet spillede jeg både guitar, klaver/keyboard og jeg sang. I princippet gør jeg det stadig, men der går desværre så langt mellem mine øvegange, at jeg ikke synes, at jeg kan stå inde for at sige det længere 😉 En sjælden gang kommer lysten, og jeg spiller dagligt i en periode. Men så er der lige en god bog eller noget andet sjovere, der tager tiden i stedet. Sådan er det nok bare med hobbyer, tænker jeg 😉

13. Jeg hader at læse til eksamen og er den værste overspringshandler.
Måske i forlængelse af punkt 9? I alle mine eksamensperioder/læseferier har jeg altid fundet én ting, som jeg så bare har lavet konstant frem for det, jeg reelt burde – nemlig at læse til eksamen. Jeg nævner i flæng: hækling, papirklip, guitar, læsning, seriesening mv. Jeg er virkeligt uforbederlig på det punkt! Og det “værste” er jo så, at jeg netop har fået gode resultater alligevel, hvilket jo ikke ligefrem motiverer til at gøre det bedre næste gang. Undskyld, alle I der læser eksamen lige nu – jeg ved, jeg er nederen!

14. Jeg skriver og blogger, som jeg taler.
Som i: Nogle gange lidt for begejstret og overstrømmende og med lidt for mange udråbstegn og smileyer, selv om jeg faktisk forsøger ihærdigt på at tone det lidt ned. Men som jeg også nævnte her, er jeg vist bare et begejstret menneske, og det kan altså kun skrues ned til et vist punkt!

15. Jeg hader at træne.
– men jeg gør det alligevel – til tider. Jeg har aldrig oplevet den der følelse af ligefrem at glæde sig til at skulle til træning – jeg er oftest ret vild med følelsen bagefter, men det jo noget helt andet. Til gengæld kan jeg godt glæde mig til at cykle på job om morgenen eller gå en tur – især når det er godt vejr. Så lige for tiden er det først og fremmest den slags aktivitet, jeg gør mig i 🙂

16. Jeg er grammatiknørd.
Måske min uddannelse allerede lidt afslører det, og så alligevel ikke, for engelsk og dansk er jo i princippet mange ting. Jeg har dog begge steder valgt de sproglige og grammatiske linjer til og de litterære fra – hvilket faktisk nok er lidt i modstrid med punkt nr. 5, men lad det nu ligge. Jeg foretrækker nok bare at læse bøger frem for at analysere dem m.m. 😉 Men det sproglige – dét elsker jeg. Og jeg er nok også ret skarp i det, hvis jeg selv skal sige det! Og nej, jeg retter ikke på folk uopfordret! Kun hvis de selv spørger ;P

17. Jeg hader at være i centrum!
Introvert og alt det dér, I ved. Men det er netop derfor, hele internetverdenen er så freaking fantastisk, fordi man kan være sig selv (og nogle gange i centrum som fx på en blog med ufatteligt mange læsere, ahem…) helt uden at føle sig (særligt) udsat! Jeg elsker det!

18. Jeg er (lidt for) god til at huske sangtekster.
Faktisk så god, at jeg ofte kan en sang efter blot at have hørt den et par gange. Og det kan faktisk godt være en ulempe, hvis man i forvejen har en tendens til at synge med på alt – uanset om det er godt eller ej, selv om det dog oftere sker, når det er godt. Jeg tror efterhånden mine kontorbuddies på job er ved at være lidt trætte af mig, haha! Og min nabo, når jeg er i bad!

19. Jeg er en lang en – og åbenbart højere end jeg blogger!
Aah-hva’? Jo, jeg er et højt menneske. Hele 182 cm – og åbenbart er det en del højere, end hvad jeg virker til på bloggen og mit profilbillede – for hver gang jeg møder folk fra internettet sådan IRL, er en af de første ting, de siger, altid, at jeg er meget højere, end de forventede. Så åbenbart blogger jeg som en, der er lavere, end jeg er! 😀

20. Jeg er crazy fangirl!
Måske ikke den største overraskelse jf. at være let til begejstring, men jeg har svagt obsessive tendenser, som af og til godt kan tage lidt overhånd. Stort set alle (litterære og film-) “fandoms” har jeg været med på i en eller anden grad – men så er det så heller ikke værre, end det lyder, for selv om jeg bliver fan med stort F, er jeg altså ikke typen, der skriger i biografer, stalker de kendte eller andet. Jeg kan bare virkeligt, virkeligt, virkeligt godt lide de pågældende ting! Hunger Games fx elsker jeg! Og i efteråret læste jeg bøgerne for tredje gang, hvorefter jeg så Catching Fire (anden film i serien for de uindviede). Og i eftermiddag skal jeg se filmen igen! Én gang er bare overhoooovedet ikke nok, når noget er rigtigt, rigtigt godt! (og så ææælsker jeg i øvrigt Jennifer Lawrence!).

Nåmmen, det var mig i 20 punkter og ét langt blogindlæg! Fortæl mig gerne noget om jer til gengæld? Eller måske vi har nogle ting til fælles? 😀

Kategorier: Hverdag

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!