Indisk inspireret kartoffelsalat

Indisk inspireret kartoffelsalat

Denne opskrift stammer fra Suveræne Succeser af Sonja Bock & Tina Scheftelowitz. Det er ikke første gang jeg laver den opskrift og bestemt heller ikke sidste gang. Den er nem og lækker og faktisk meget mættende – især af en salat at være.

Denne mængde er halv portion af hvad deres opskrift kræver, og til mig passer det enten til to frokoster/madpakker eller aftensmad hvis man spiser det alene, tror jeg. Jeg har desuden hævet mængden af cherrytomater lidt, da jeg syntes at de ville have lige lovligt lidt i.

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Indisk kartoffelsalat

Ingen bedømmelser endnu

Antal: portioner

Forberedelse: 15 minutter

Tilberedning: 30 minutter

Samlet tid: 45 minutter

Ingredienser

  • 350 g små kartofler
  • 250 g blomkål
  • 1 spsk rapsolie
  • garam masala indisk krydderiblanding
  • salt
  • 125 g grønne ærter
  • 100 g cherrytomater
  • 20 g cashewnødder
  • 1 spsk citronsaft

Sådan gør du

  1. Kartoflerne skæres i halve/kvarte og blomkål i mindre buketter. Det vendes med olie, garam masala og salt og bages i ovnen ved 230º C i 20-30 minutter.
  2. Imens ristes cashewnødder på en tør pande - jeg vælger at hakke dem, da der så er nød i hver mundfuld frem for bare hver femte.
  3. Ærterne kan både være friske fra bælg eller, som jeg brugte, letkogte fra frost.
  4. Når grøntsagerne i ovnen er møre, blandes de med de andre grøntsager, nødderne og smages til med citronsaft.

Kategorier: Efterår, Mælkefri, Opskrifter, Salater, Vegetarisk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!